Sipke Jan Bousema: ‘Op naar minimaal 1.100 regenboogvlaggen op Roze Zaterdag’

Met het laten wapperen van Regenboogvlaggen bij het standbeeld van ús Mem in Leeuwarden, hebben de groep Moeders en Vaders van Fryslân en Sipke Jan Bousema op 25 augustus het startsein gegeven voor een nieuwe beweging: ‘Regenboogvlaggen voor Fryslân’.

Het doel van de beweging is om minstens 1.100 mensen te inspireren om van 11 oktober (Coming-Outdag) tot en met 16 oktober 2021 (Roze Zaterdag Leeuwarden/Fryslân) de regenboogvlag uit te hangen en om nu al online een vlag te planten.

‘De groep moeders, vaders en vrienden van LHBTI+ers uit Friesland hebben zich verenigd om dit doel te bereiken want de regenboogvlag raakt ons allemaal,’ aldus Tineke Admiraal, een van de moeders, ‘De vlag laat zien dat wij allemaal mogen houden van wie we willen houden en dat wij onszelf mogen zijn.’

‘Of we nu hetero, homo, lesbisch, biseksueel, transgender of anderszins zijn. Het zou fantastisch zijn dat op deze dagen in Friesland en ver daarbuiten, hopelijk op zoveel mogelijk plekken in heel Nederland, onze mooie kleurrijke en inclusieve vlag wappert. Dat gaat heel veel harten positief raken.’

Sipke Jan Bousema en de groep willen minimaal 1.100 vlaggen halen en de teller staat nu op 400. Vlaggen kunnen vooraf online geplant worden via de website regenboogvlaggenvoorfryslan.frl of regenboogvlaggenvoornederland.nl. Het laatste webadres is aangemaakt omdat de ouders hopen dat het initiatief tot ver over de Friese provinciegrens gesteund wordt.

Help deze trotse ouders en vrienden van de Regenbooggemeenschap en:

  1. Plaats online een gratis vlag op de interactieve vlaggenkaart namens jezelf en/of je bedrijf via www.regenboogvlaggenvoorfryslan.frl of www.regenboogvlaggenvoornederland.nl – zo is zichtbaar of de 1.100 vlaggen al vóór 16 oktober worden gehaald;
  2. Deel dit bericht en nodig jouw vrienden, familie, collega’s, werk, sportclub etc. uit om hetzelfde te doen;
  3. Koop een regenboogvlag en hang ‘m uit vanaf maandag 11 oktober t/m 16 oktober (Roze Zaterdag). Je kunt dit jaarlijks op Coming Out Day herhalen, en liefst nog vaker.

Tot aan Roze Zaterdag zal Gaykrant elke week over de ontwikkelingen en over de mensen achter deze actie berichten.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.