Oud-voetballer Evgeniy Levchenko: ‘Anti-regenboogacties Feyenoordsupporters zijn belachelijk en laf.’

Naar aanleiding van de anti-regenboogacties van Feyenoordsupporters wenste oud-voetballer en huidige voorzitter van de Vereniging van Contractspelers (VVCS) Evgeniy Levchenko de volgende verklaring af te geven aan onze hoofdredacteur:

‘Ik vind het belachelijk en laf wat er in Rotterdam gebeurd is na de oprichting van Roze Kameraden. Dit mag helemaal niet gebeuren in Nederland. Als oud-voetballer en voorzitter van VVCS steun ik alle initiatieven van de KNVB en de John Blankenstein Foundation om tot meer diversiteit en minder discriminatie te komen.

Als iemand die zelf in het buitenland geboren is en inmiddels alweer jarenlang in Nederland woont en werkt, vind ik de acties van deze raddraaiers niet passen in een land dat altijd en zo fervent tolerantie heeft nagestreefd. We moeten hier streng tegen optreden, de daders vervolgen en hun meteen een stadionverbod opleggen, en zoveel mogelijk organisaties moeten zich hardop uitspreken tegen discriminatie en tegen homofobie.

Ik begrijp het ook niet goed, eerlijk gezegd. Kijk naar ADO Den Haag waar het met de Roze Règâhs wel goed gaat. Een ‘brutale’ club met passie die toch met respect met diversiteit omgaat. Dat moet bij Feyenoord ook kunnen.

Ik ben blij dat Feyenoord de acties scherp veroordeelt. Nu moeten we samen met Feyenoord actie ondernemen tegen deze uitingen van intolerantie. Geen woorden maar daden.’

*

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.