Oktober: maand van de regenboogweken

Op maandag 11 oktober vieren we Coming-Outdag en op zaterdag 16 oktober staat Leeuwarden klaar om de bezoekers van Roze Zaterdag welkom te heten. Door het gehele land en bij veel gemeenten zijn er in de maand oktober diverse regenboogactiviteiten en roze evenementen gepland. Zoals in de gemeenten Gooi en Vecht en Heerenveen die hier hun plannen uit de doeken doen.  

*

Gooise Rainbow Week 

De derde Gooise Rainbow Week in het Gooi vindt plaats in de week van 10 tot en met 15 oktober. Tijdens de Rainbow Week kleuren we in de Hilversumse binnenstad en de omliggende plaatsen in de Gooi en Vecht gemeenten in en met alle kleuren. Iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, geaardheid en afkomst, is welkom! Ook dit jaar wordt de week weer wordt afgesloten met het Rainbow Ball in de Vorstin.  Ondernemers, organisaties, inwoners: meld je actie aan via communicatie@gooienvechtinclusief.nl

In de Gooise Rainbow Week staan er diverse activiteiten op het programma. Dit jaar is er extra aandacht voor de 50+er, de jeugd en de LHBTI+ers met een beperking. Tijdens de Rainbow Week vragen wij op zoveel mogelijk manieren aandacht voor sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTI+personen in de Gooi- en Vechtstreek. Voorgaande twee jaren werd de Rainbow week door de Gemeente Hilversum georganiseerd. Met ingang van dit jaar is de organisatie in handen van de nieuwe Stichting Gooi en Vecht Inclusief.

Niet alleen Hilversum kleurt in de regenboog kleuren, maar we zijn druk bezig om ook de omliggende gemeenten mee te laten doen. Onder andere in de gemeente Wijdemeren vinden activiteiten plaats. Steeds meer inwoners, organisaties & ondernemers en horeca melden zich aan om mee te doen met een actie in de Rainbow week. Wil je als ondernemer, organisatie of particulier meedoen met deze leuke week? Hijs de regenboogvlag en bedenkt een leuke actie die past bij het thema! Meld je actie aan via communicatie@gooienvechtinclusief.nl

*

Regenboogweek Heerenveen

Van 11 tot en met 17 oktober 2021 organiseert stichting Regenboogbelang Heerenveen (RBH) weer de Regenboogweek in Heerenveen. Een week vol kleur.

Jaarlijks is op 11 oktober de internationale Coming-Outdag. Op die dag wordt er over de hele wereld de regenboogvlag gehesen om te vieren dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Helaas is dit nog steeds niet vanzelfsprekend.

RBH roept in samenwerking met Sipke Jan Bousema en Moeders en Vaders van Fryslân op om in heel Friesland tijdens de week de regenboogvlag te hijsen. “Zo’n vlag laat zien: hier worden we allemaal geaccepteerd, kunnen we onszelf zijn en ons veilig voelen. Dus we willen iedereen graag oproepen om mee te doen aan de actie Regenboogvlaggen voor Fryslân. Laat zien dat iedereen hier welkom is!”, aldus het bestuur van RBH. 

In de regenbooggemeente Heerenveen is het hijsen van de vlag inmiddels een kleurrijke traditie. Naast dit symbolische moment zijn er dit jaar in de week van 11 – 17 oktober 2021 uiteenlopende activiteiten gericht op de LHBTI+gemeenschap in de regio. Dit alles met als doel het stimuleren van een inclusieve samenleving waar iedereen geaccepteerd en gerespecteerd wordt. Uiteraard is iedereen van harte welkom!

Op het programma staan onder andere een filmavond, themabijeenkomst, kerkdienst, voorleesmiddag, ouderenviering en een ontmoetingsavond. Daarnaast wordt er dit jaar weer de Regenboogprijs uitgereikt aan een initiatief of persoon die heeft bijgedragen aan de acceptatie en bespreekbaar maken van LHBTI+ onderwerpen in regio Heerenveen. 

Alle activiteiten tijdens de Regenboogweek Heerenveen 2021 zijn afgestemd op de Covid-19 maatregelen. Kijk voor meer informatie en het programma op www.rbh.frl.

*

Kijk voor een overzicht van nog veel meer regenboogweken op onze agenda!

*

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.