QueerCatch de podcast

QueerCatch is een podcast, in samenwerking met De Tolhuistuin in Amsterdam-Noord, over én met LHBT+ mensen: kunstenaars, artiesten, makers en andere creatievelingen.
De podcast wordt gehost door cabaretière Anne Ruitenberg en acteur Jesse Stenzler. Zij vonden dat het tijd werd om gesprekken te gaan voeren over de kunst- en cultuurbusiness en de representatie van LHBT+ daarin want voor een vak waar de queer community zoveel voor betekent, is er nog steeds vrij weinig representatie. Waarom is dat? Hoe gaan kunstenaars en makers daarmee om? En wat gaan we daaraan doen? Naast dit alles viert QueerCatch vooral hoe fijn het is om bij de community te horen.
Anne Ruitenberg (de Frank Sanders Akademie) en Jesse Stenzler (ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Muziektheater) hebben beiden een theaterachtergrond en zijn niet snel uit het veld geslagen. Met een scherpe mening bespreken ze iedere week, samen met een gast, belangrijke onderwerpen. Maar zij zier er niet tegenop langer te blijven hangen bij bijzondere ervaringen, levensverhalen en ergernissen. Gelukkig hebben ze hun productieleider Siophan Homan om alles een beetje in structuur te houden.
QueerCatch de Podcast heeft al afleveringen gemaakt over uit de kast komen op je 45ste, representatie in Hollywood, erotiek, uitgaan en feminisme. Ook is er een introductieaflevering, waar wordt verteld waar de naam QueerCatch vandaan komt.
In ieder geval zal QueerCatch de Podcast nog lang niet van je favoriete podcastapp verdwijnen want er verschijnt iedere donderdag een nieuwe aflevering!
Voor links naar de afleveringen: https://linktr.ee/QueerCatch

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.