Breda voert actie tegen LHBT+fobie na vandalisme regenboogbank

In augustus werd voor de derde keer op rij de regenboogbank in Breda beklad met zwarte verf. Dit roept elke keer een negatief gevoel op voor de LHBT+gemeenschap in Breda. Op vrijdag 10 september wordt de regenboogvlag weer schoon en hufterproof teruggeplaatst op het bankje in het park.

Persbericht Bo Diversity

BO Diversity, de stichting die mensen informeert over diversiteit en de acceptatie van minderheden in onze samenleving helpt te vergroten, zal samen met vele andere Bredase partijen in de nacht van 10 op 11 september de regenboogbank gaan bewaken om als stad het signaal af te geven dat LHBT+fobie en vandalisme niet worden geaccepteerd.

‘Veel mensen raakt het als zoiets gebeurt, het voelt alsof mensen die buiten de norm vallen hierdoor niet welkom zijn. Het gebeurt niet alleen in Breda maar ook in andere steden. Daarom is het tijd om daar op een gepaste manier op te reageren. We zijn trots op de regenboogvlag en dat mag iedereen weten. Dit vandalisme hoort niet thuis in onze stad,’ aldus Jip Kuijper, algemeen directeur BO Diversity.

Gedurende deze nacht zal de bank symbolisch worden bewaakt door verschillende mensen. Burgemeester Paul Depla en wethouder Miriam Haagh zullen dit om 20.00 uur aftrappen.

Wethouder Miriam Haagh: ‘In Breda vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. En dat iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn. Ongeacht herkomst, eventuele beperking, religie, levensovertuiging, seksuele voorkeur of genderidentiteit. Iedereen doet er toe en iedereen telt mee. En dat willen we als gemeente laten zien aan onze bewoners en bezoekers. Onder andere met deze regenboogbank. Het bekladden en beschadigen van de regenboogbank is ontoelaatbaar en dat willen we laten horen. Daarom zijn we blij met de actie van Bo Diversity en steunen we hen deze avond met de actie Bankwacht.’

Gedurende de nacht, van 20.00 uur ‘s avonds tot 08.00 uur ‘s ochtends, zullen verschillende mensen plaatsnemen op de regenboogbank. Niet enkel de mensen binnen de LHBT+ gemeenschap, maar juist ook burgers die het belangrijk vinden om jezelf te kunnen zijn in Breda. BO Diversity zorgt ervoor dat het niet saai wordt, in samenwerking met het T-huis in Breda zal er gedurende de hele nacht radio gedraaid worden. Tijdens het radio maken wordt er aandacht gevraagd voor verschillende LHBT+ onderwerpen. De organisatie moedigt ook andere mensen aan om te komen.

Jip Kuijper: ‘Neem een klapstoeltje of kleedje mee en vraag ook aandacht voor de LHBTI+ gemeenschap. Meld je dan wel even aan via het Facebookevenement.’

*

Klik hier voor de website van BO Diversity

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.