Lieve Bettine #8

Lieve Bettine,
Ik ben een alleenstaande homo van 46 jaar. Ik wil met het einde van corona heel graag op vakantie gaan naar mijn vaste stekkie maar vind het eigenlijk onverantwoord om nog te vliegen met al die verontrustende klimaatrapporten. Ik ging twee keer per jaar naar Sitges, maar ja, kan ik het nog maken om te gaan?

Hoe zien uw vakanties eruit en hoe ziet u de toekomstige ontwikkelingen voor toeristische gay plekken op deze aarde?

Liefs, verontruste Victor
_ _ _ _ _

Lieve verontruste Victor,

Laten we ervan uitgaan dat corona nog een lange tijd onder ons blijft. In mijn glazen bol, naast mijn wijnglas vol met Tempranillo en schaaltje pata negra zie ik nog een vierde of vijfde golf aankomen en zijn we met corona nog wel even beschäftigt.  Ondertussen zorgt de Nederlandse overheid onder het mom ‘toekomstig natuurgebied’ dat de gay- en ontmoetingsplaatsen in den lande gesloten worden.

De enige uitweg is dus het land uit!

Victor, als jij, net zoals ik, altijd de bicyclette pakt, een woning op het zuiden hebt waardoor je niet al te vaak de thermostaat hoog moet zetten, de krant van vandaag morgen aan je demente buurvrouw geeft, verantwoord je boodschappen doet en niets verspilt, de helft van de week vegetarisch eet en geen rommel (lees: ‘made in China’) koopt, dan zit het met jouw uitstoot toch wel goed? Of ga ik mijn klimaatrapportboekje nu te buiten? 

En denk eens aan die arme ondernemers die weinig tot geen overheidssubsidies ontvangen in het zinderende schiereiland van Isabel Pantoja, de flamenco en de helaas veel te vroeg overleden hertogin van Alva. D’r man was van karakter zo droog als de vieze sherry die hij dronk, maar ik denk dat ik me met mevrouw Alva best had kunnen vermaken. En denk eens aan die heerlijke Spaanse guapos die zich gedoucht hebben met de zalige badlijn van Alvarez Gomez… que rico!

Daarom amigo, nu met die corona zou ik het sowieso nog even rustig aandoen. Al die hitsige nachtclubs (lees: darkrooms) van fiësta en caramba zijn toch nog niet open. Zo spaar je al je carbon footprints gewoon op om over een tijdje (als we van de overheid weer – gelimiteerd! – mogen vliegen) die tickets naar Sitges te boeken en daar je 50e verjaardag te vieren! Feliz cumpleaños. 

Ik kijk er ook naar uit om mijn castagnetten (castagnetten) weer uit de cajón (lade) te pakken en in een bar op de mesa (tafel) in mijn Andalusische vestido (schitterende jurk) te dansen.

Zal ik dan in plaats van jou dit jaar maar het vliegtuig pakken naar het zonnige Spanje en me aan al het bovenstaande tegoed doen? 

Ik stuur je een leuke foto van mezelf met het fameuze roze kerkje op de achtergrond. 

Hasta luego!

Bettine
*

Lieve Bettine: in deze rubriek beantwoordt vrolijke, exotische en toch nette Bettine Wouterse (Breda, 24 juni, 19??) elke laatste zondag van de maand vragen over liefde, levensstijl, gender, prangende kwesties, etiquette en dilemma’s waar u dagelijks mee rondloopt of waar u wakker van ligt.

Heeft u een vraag voor Bettine? Stuur deze naar: lievebettine@gaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.