Drie jongemannen aangehouden na antihomogeweld op Brabantse ontmoetingsplaats

Afgelopen donderdag zijn drie jongemannen aangehouden nadat zij op heterdaad werden betrapt bij het mishandelen van een bezoeker van een homo-ontmoetingsplaats in Reek, in het uiterste noordoosten van de provincie Noord-Brabant.

Tekst: Omroep Brabant
Foto: Dickelbers/Wikimedia Commons

Bij de politie waren de afgelopen maanden zo’n tien meldingen binnengekomen van homogeweld bij deze ontmoetingsplaats aan de Rustvenseweg. Daarom hielden agenten in burger hier donderdagavond preventief toezicht. Een vertegenwoordiger van het politienetwerk Roze in Blauw legde contact met de bezoekers en gaf hen informatie.

In de loop van de avond zagen de agenten bij deze homo-ontmoetingsplaats drie mannen uit een auto stappen en de bosjes inlopen. Korte tijd later kwam er bij de meldkamer een telefoontje binnen dat er iemand bij deze ontmoetingsplaats mishandeld was. De verdachten bleken de mannen die uit deze auto waren gestapt. Agenten in uniform konden hen daar meteen aanhouden.

Een verdachte probeerde er nog vandoor te gaan, maar hij kon worden overmeesterd. De verdachten zijn twee 18-jarige mannen uit Herpen en een 19-jarige man uit Berghem. Bij hen en in hun auto vonden agenten onder meer een ploertendoder, een wapenstok, pepperspray en een taser. Deze wapens zijn in beslag genomen. Het drietal is vastgezet. De politie onderzoekt of deze mannen ook betrokken waren bij andere geweldsmisdrijven.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

3 thoughts on “Drie jongemannen aangehouden na antihomogeweld op Brabantse ontmoetingsplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.