COC-voorzitters geschokt over brandstichting in Amsterdam-West

“Gekkenwerk en een levensbedreigende actie”, zo typeert Margriet Veeger, voorzitter COC Amsterdam e.o. de brandstichting in de flat in Amsterdam-West. “Hoe kom je erbij zoiets te doen? Bewoners moeten doodsangsten hebben uitgestaan. We leven mee met de slachtoffers. We moeten er niet aan denken hoeveel slachtoffers hierbij hadden kunnen vallen.”

Tekst: COC Nederland en COC Amsterdam e.o. 

Astrid Oosenbrug, voorzitter COC Nederland: “Het vermoeden is dat de brandstichting te maken heeft met het ophangen van regenboogvlaggen. Absurd natuurlijk. Het is hoog tijd dat bedreigingen, intimidaties en geweld tegen leden van onze gemeenschap worden aangepakt. De politie moet dit incident tot op de bodem toe uitzoeken, zodat de daders worden opgespoord”.

Astrid Oosenbrug

Oosenbrug en Veeger pleiten voor het nemen van maatregelen om geweld te stoppen. Bij COC Amsterdam is een veiligheidsteam actief dat goede contacten heeft met gemeente en politie. Verder wordt veel geïnvesteerd in voorlichting op scholen en het voeren van gesprekken in de wijken.

Margriet Veeger

Oosenbrug: “We hebben vorig jaar een actieplan tegen anti-LHBTI-geweld gepresenteerd aan de minister van Justitie. Het is van groot belang dat de Kamer en het kabinet in beweging komen. We hebben goede voorstellen gedaan. Het demissionaire kabinet en ook de informateurs moeten aan het werk en dit prioriteit maken. Anti-LHBTI-geweld moet stoppen.“

Astrid Oosenbrug, COC Nederland
Margriet Veeger, COC Amsterdam e.o.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.