7 | Een keer voor altijd

In deze rubriek koesteren we ons in de warmte van de zon met zomerse verhalen, gedichten, kattebelletjes, hersenspinsels, krabbels en verliefdheids- relatie- en liefdesperikelen van onze lezers. Vandaag deel 7,  een gedicht door Monique Wubbels.

*

Een keer voor altijd

Hier sta je dan
En je kijkt mij aan
Vol van verwachting
Als een kind
Dat de hoofdprijs
Met rozen schieten wint

Één keer, echt maar een keer heb ik jou voor altijd nodig. Ik gooi alles over boord wat ik ooit over jou heb gehoord. Laat ze maar praten, alleen ik weet wie je bent. Niemand, er is niemand die jou zoals ik echt kent

Het maakt mij bang
Maar ook weer niet
Ik vertrouw gewoon op boven
Maar zal je bij me blijven
Als alles mis is
Dat moet jij mij beloven

Één keer, echt maar een keer heb ik jou voor altijd nodig. En jij mij, samen zonder twijfel voor altijd zij aan zij laat ik je vrij, want ik hoop: jij blijft bij mij

Waar geen twijfel bestaat
En de angst ons verlaat
Krijgt de ruimte een kleur en de
Liefde een geur
Gedachten zo puur
In ons hart brandt een vuur

Één keer, echt maar een keer heb ik jou voor altijd nodig. Mijn hart slaat dubbel, ik word zo blij van jouw aanwezigheid, iedere strijd lijkt verleden tijd. In deze ruimte alleen jij, alleen ik. Ik houd zo veel van je. Soms denk ik dat ik stik

Was het ik te veel
Liet ik je geen ruimte
Voelde de vrijheid als een kooi?

Ik was vuur en vlam
Heb ik je verbrand?
Jij hebt mij verlaten
Mijn hart is zomaar
Op de brandstapel beland

Maar mag ik jou nog één keer… één keer maar voor altijd…

*

Zomerzotheid verschijnt elke zaterdag. Wil jij ook een bijdrage leveren aan deze rubriek? Mail dan naar redactie@gaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.