Kitty van Peer: #dearAfghansister

Ik ben Kitty van Peer (Breda, 1969) en ik schrijf regelmatig voor Gaykrant. Sinds 2016 ga ik regelmatig naar Griekenland om als vrijwilliger in vluchtelingenkampen het vluchtelingenwerk te ondersteunen. Nu vraag ik de lezers en volgers van Gaykrant steun voor de vrouwen in Afghanistan met de actie: #dearAfghansister. 

‘Sisterhood. I call upon my sisters to join a movement to support the Afghan women, and to share our concern about their safety with the rest of the world.’

De mensen en zeker de vrouwen in Afghanistan worden door de recente machtsovername decennia terug in de tijd geslingerd. Dat betekent vrijwel zeker dat vrouwen voortaan wederom bedekt en alleen onder begeleiding van een man naar buiten mogen. Geen school, geen werk en de kans om zo vanaf twaalf jaar uitgehuwelijkt te worden aan de strijders.

Alles wat de laatste jaren aan vrijheden is gewonnen, verdwijnt. Wat rest is wanhoop en tranen.

En strijdbaarheid!

Because We Carry (BWC) is een Nederlands organisatie die zich sterk maakt voor vluchtelingen in Griekenland met de visie: Wees zelf de verandering die je graag ziet in de wereld. BWC heeft nu een actie opgezet met als doel de vrouwen in Afghanistan een hart onder de riem te steken. Een krachtige symbolische actie, om een mooie beweging in gang te zetten: #dearAfghansister.

Een sterke hashtag om deze vrouwen te laten zien dat ze gezien, gehoord en gesteund worden. Wat mij betreft een signaal van verbinding en zichtbaarheid. Iets dat ik voor de volle honderd procent steun.

I’m in!

Sisters in de community, jullie ook?

Hoe de hashtag-actie werkt: onze zusters in Afghanistan hebben alle hulp nodig. Wil je een selfie maken, met je vuist dapper in de lucht en als je wilt op een papier schrijven: ‘I call upon my sisters to join a movement to support the Afghan women, and to share our concern about their safety with the rest of the world. #dearAfghansister.’

Alleen een selfie, je vuist en de hashtag #dearAfghansister is ook al fijn.

Samen kunnen we iets!

Kitty van Peer

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.