Uitreiking eerste Saïd Penning op vrijdag 30 juli 2021

Op vrijdag 30 juli 2021 vindt tussen 15:00-18:00 uur in het Lloyd Hotel in Amsterdam de feestelijke uitreiking plaats van de eerste Saïd Penning. Daarvoor heeft een jury bestaande uit de vier leden van de Initiatiefgroep Saïd binnen de stichting Pink Marrakech uit alle aanmeldingen drie kandidaten geselecteerd en genomineerd. 

Tekst: persbericht Stichting Pink Marrakech
Foto’s: Jan van Breda

De genomineerden voor de eerste Saïd Penning zijn, in willekeurige volgorde:

Vanny Reyes, die tijdens zijn voorzitterschap van COC Amsterdam actief en opnieuw de verbinding heeft gelegd tussen jonge bi-culturele LHBT+ers en het COC Amsterdam.

Sandro Kortekaas die als oprichter en initiatiefnemer van de stichting LGBT Asylum Support vooral kwetsbare LHBT+asielzoekers bijstaat met raad, daad en hulp, tot in de rechtszaal aan toe en die bekend is van de petitie Niet Gay Genoeg als asielzoekers door de IND worden afgewezen omdat zij niet ‘gay genoeg’ zouden zijn.

Stichting Maruf, die ‘onder de radar’ zeer actief is met het verlenen van praktische bijstand (maatschappelijk,  religieus, persoonlijk) aan bi-culturele LHBT+ers, daaronder vooral hen met een moslimachtergrond, die vanwege hun geaardheid tegen problemen aanlopen zoals ook Saïd die in zijn te korte leven heeft ervaren.

Daarnaast wordt er dit jaar bij hoge uitzondering, en omdat dit de eerste keer betreft, een extra Saïd Penning uitgereikt.

Saïd en Charl

 

Live stream

Iedereen die dat wil kan de live stream van de uitzending bekijken via Facebook. Dit omdat zelf aanwezig helaas niet mogelijk is voor een grote groep mensen. De omvang van de zaal en de 1,5 meter regel die zeker ook op de dag van de uitreiking geldt, maken dat we alleen een zeer beperkt aantal genodigden kunnen toelaten. We hopen dat dit volgend jaar onder normale omstandigheden anders zal zijn.

Saïd Penning

Met de Saïd Penning houden wij de naam en de betekenis van Saïd Zankoua in gedachte als rolmodel voor jonge bi-culturele LHBT+ers. De penning verbeeldt het voorbeeld en de strijd van Saïd, maar staat ook voor geluk brengen. De naam Saïd betekent immers brenger van geluk.

De Saïd Penning is bedoeld voor een persoon of organisatie die een wezenlijk bijdrage levert aan de emancipatie, acceptatie en bewustwording van bi-culturele LHBT+ers. De uitreiking vindt elk jaar plaats op de vrijdag tijdens de eerste week van Amsterdam Pride. Dit is één van de activiteiten van de Initiatiefgroep Saïd, die opereert vanuit de Stichting Pink Marrakech.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Uitreiking eerste Saïd Penning op vrijdag 30 juli 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.