Agapè-manifestatie bij homomonument op zondag 18 juli

Het Agapè Genootschap organiseert op zondag 18 juli a.s. om 11.00 uur een Agapè manifestatie bij het homomonument in Amsterdam. Deze manifestatie is ingegeven door André van Duin die in zijn indrukwekkende toespraak tijdens de Dodenherdenking op de Dam verwees naar het homomonument.

Met deze manifestatie wil het genootschap solidair zijn met het Werkverband van Katholieke Homo Pastores en de Katholieke priesters in Duitsland die in mei jl. met de actie Liebe gewinnt tegen de lijn van het Vaticaan zijn ingegaan en vele homoseksuele relaties hebben gezegend.

Het Agapè Genootschap beoogt openheid en gastvrijheid en verzet zich tegen uitsluiting en discriminatie. Zij vindt haar inspiratie in de Agapè, in de liefde, zoals die in de Nieuw- Testamentische geschriften genoemd wordt. Zij geeft daar vorm aan in zogenaamde Agapèvieringen, vriendenmaaltijden, op markante plaatsen in de wereld, zoals op en rond het homomonument in Amsterdam.

Pastor en emeritus priester Jan Veldt van het Agapè Genootschap: ‘Zoals edelvrouwen en ridders zich ooit om de Ronde Tafel zetten, zo verzamelen zich nu deelnemers, sympathisanten en voorbijgangers op deze plaats om te zingen en te zegenen, te bidden en te luisteren, te geven en te nemen, altijd weer op zoek naar de heilige Graal, naar het Geheim van het leven. Zij verwachten en hopen daarin vreugde en vrede te vinden, vriendschap en liefde, een vleugje blijheid voor het leven en een gevoel van verbondenheid met LHBT+ers en hetero’s, met medelanders en buitenlanders, met mensen van goede wil.’

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Agapè-manifestatie bij homomonument op zondag 18 juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.