#7 | Als ik weet dat ik droom

Minkema's maandgedicht

Vandaag de zevende aflevering van de serie Minkema’s Maandgedicht, waarbij we elke eerste maandag van de maand een gedicht plaatsen van Jan-Simon Minkema.

*

ALS IK WEET DAT IK DROOM

Als ik weet dat ik droom
dan droom ik jou erbij.
Als ik weet dat ik droom
dan ben jij vrij, voor mij.

Mijn dromen zijn vaak zonder stuur,
zonder hand van regisseur.
Wonderbaarlijk avontuur,
auto zonder de chauffeur.

Mijn dromen zijn vaak als een schip
zonder haven in verschiet.
Aan de horizon geen stip,
zoals in menig levenslied.

Als ik weet dat ik droom
is er gunstig getij.
Als ik weet dat ik droom
is er geen averij.

*

Jan-Simon Minkema (1950) werkte na zijn opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst, als acteur, cabaretier en zanger. Ook begon hij tijdens zijn opleiding met het schrijven van liedteksten en verhalen. Van zijn hand verschenen ruim twintig boeken en dichtbundels. In de jaren tachtig was hij tien jaar lang medewerker aan de papieren Gay-Krant. Grote bekendheid kreeg Minkema door de rollen van Meester Arend Vogel, Onkel X en Opa Knots in de tv-serie ‘De Fam. Knots’.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.