Brief van Johan Verweij aan Messiaanse Gemeente Nieuw-Lekkerland

Enkele dagen geleden las Johan Verweij een post op Facebook van de Messiaanse Gemeente Nieuw-Lekkerland, de gemeente waar hij geboren is en waarin hij opgroeide. In het Facebookbericht steunen de Messianen openlijk de anti-LHBT+wet van de Hongaarse premier Orbán. Johan liet het er niet bij zitten en schreef de Messiaanse Gemeente een brief.

Het Facebookbericht van de Messiaanse Gemeente Nieuw-Lekkerland

Vroeger herkende je een rasechte christen aan deze sticker op zijn/haar auto of op de voordeur. Vandaag de dag wordt de regenboog met geweld gekaapt door de LHBTI beweging. En hun regenboogvlag schijnt overal te moeten wapperen. Het lijkt bijna een religie.

Als een ware zondvloed wordt de wereld overspoeld met deze ideologie. Het liefst worden kinderen zo vroeg mogelijk via de media al inprent dat Jip en Janneke verleden tijd is. Hij of zij of ‘X’ is het nieuwe normaal.

En dit druist volkomen in tegen alles waar de Bijbel voor staat: God schiep Adam en Eva. Man en vrouw, zo is het bedoeld.

Ja, we leven in een gebroken wereld. Dat is om ons heen in alles te zien. Ook het man/vrouw principe is aan de gebrokenheid onderhevig. Maar daarmee hoeven we toch niet aan de basisprincipes te gaan sleutelen en de gebrokenheid als nieuwe normaal te beschouwen?

De halve wereld valt nu over Hongarije heen vanwege het aannemen van een zogenoemde anti-LHBTI wet. De regeringsleiders van de EU zijn furieus en schreeuwen om het hardst dat Hongarije zich moet houden aan hun zelf uitgeroepen “kernwaarden”. Ze weten kennelijk niet om te gaan met een regeringsleider die principiële zaken, die zijn eigen minderjarige bevolking (kinderen) aangaan, zelf wil regelen. Afwijken van de mainstream doctrine is “not done” in Europa. Dan word je verafschuwd, dan ben je niet van deze tijd, ben je ‘EU-onwaardig’.

Meneer Orbán heeft gewoon een punt! Hij spreekt zich uit tegen het constant brainwashen van kinderen met de LHBTI doctrine. Hij roept het doordrukken van de LHBTI agenda van de EU via kinderen een halt toe bij de grens van Hongarije. Dat zou Nederland ook moeten doen.

De opvoeding van kinderen op het gebied van seksualiteit, maatschappelijke vraagstukken, etc. hoort gewoon bij de ouders te liggen en niet via de media doorgedrukt te worden.

Dat maakt je toch niet meteen tot een LHTBI- of homohater? Dan hou je gewoon vast aan bijbelse basisprincipes. Dat zou iedere christen moeten doen.

Alleen dan is er misschien nog hoop…

 

 

Brief van Johan Verweij aan de Messiaanse Gemeente Nieuw-Lekkerland

Liefde is er voor iedereen, behalve voor LHBTI’ers.

Dát schoot direct door me heen toen ik zojuist een bericht op Facebook las over jullie steunbetogingen aan premier Viktor Orbán van Hongarije. Dat jullie van de Messiaanse Gemeente Nieuw-Lekkerland (uit mijn geboorteplaats Nieuw-Lekkerland) hiermee de LHBTI-gemeenschap aanvallen, vind ik mensonterend. Godbetert, waarom? Beroerd, dat werd ik ervan.

Bovendien moest ik onthutst constateren dat reageren op jullie bericht niet mogelijk is. Monddood gemaakt dus. Praten is blijkbaar alleen mogelijk als je in het juiste straatje wandelt.

En dat is precies de reden waarom ik ervoor kies dit in de openbaarheid te doen. Er moet namelijk ALTIJD ruimte zijn voor een dialoog, vind ik. En de tijd is voorbij dat we als LHBTI’ers zwijgen over al het onrecht dat er geschiedt en ons nog steeds wordt aangedaan.

Gerard Reve verwoordde het al in zijn boek ‘Op weg naar het einde’: ‘De ergste menselijke zonde is de bereidheid zich in een hoek te laten trappen. Ik wil niet in een hoek of verborgen kelder leven.’

Weer wordt het kennelijk nog steeds nodig gevonden door sommigen om ons op die manier onderuit te halen.

Wat blijft er van LHBTI’ers over als ze voortdurend op dit soort plekken worden gestenigd, omdat iedereen waarmee ze zijn opgegroeid, tegen hen is?

Inderdaad helemaal niets!

Omdat daarmee iemands waardigheid wordt ontnomen, mensen alles kwijtraken, familiebanden worden verscheurd en vriendschappen beëindigd. Zodra iemand er blijkbaar voor kiest lief te hebben wie hij of zij verkiest.

En dat gebeurt, want ik heb het aan den lijve ondervonden. En helaas velen met mij.

Maar ik ben er nog, ook al moest ik er veel voor verliezen. Niet omdat ik zo sterk ben. Wel omdat ik geluk heb gehad. Het geluk dat veel mensen op stonden tegen dit onrecht, me liefdevol omarmden en me de weg wezen naar een gelukkig leven.

Dat roept dan ook de vraag op hoeveel mensen wél het leven hebben gelaten of onderuit zijn gegaan, omdat ze door de kerk werden uitgekotst en publiekelijk veroordeeld.

Daarom vind ik dat de kerk niet langer mag wegkijken om vervolgens haar handen in onschuld te wassen. Want hoe vaak men zijn of haar kop in het zand steekt, hoe meer bloed er aan zijn of haar handen kleeft.

Afgelopen weekend nog hoorde ik tot mijn grote verdriet dat een man voor de trein is gesprongen, omdat hij door de christelijke gemeenschap werd veroordeeld vanwege zijn seksualiteit.

Ik weet niet wat dit met jullie doet, maar ik lig daar wakker van.

Een aantal van jullie gemeenteleden of Facebookvolgers heb ik ongetwijfeld een of meerdere malen ontmoet tijdens zogenaamde lofprijzingsavonden in Nieuw-Lekkerland. Misschien hebben we zelfs wel eens met elkaar gesproken en elkaar de vrede van Christus toegewenst. Daarom vind ik het intens verdrietig dat er voor LHBTI’ers geen plaats is in jullie gemeente. Treurig, want je naaste liefhebben zoals je jezelf liefhebt, lijkt er in jullie gemeenschap niet toe te doen.

Toch hoeft het niet op deze manier. Het kan anders. Sterker nog: het moet anders! Zanger en voorganger Kees Kraayenoord bij Mozaiek0318 weet hoe: ‘Het beeld is dat de kerk van oudsher een exclusieve club is, waar je de juiste kleding moet dragen, de juiste geloofsovertuiging moet hebben, de juiste seksualiteit. Wij willen juist geen check bij de voordeur doen. Iedereen is welkom, zoals hij is. Dat heeft mensen geraakt…’ (Algemeen Dagblad, 21 maart 2021).

De regenboogvlag is er dus niet alleen voor ‘rasechte’ christenen. En dat deze vlag vandaag zoveel wappert, is ook geen ware zondvloed. Nee, het is vooral een symbool van hoop omdat steeds meer mensen inzien dat juist ook wij als LHBTI’ers recht hebben op een menswaardig bestaan.

Jullie insinuatie dat er continu sprake zou zijn van het brainwashen van kids met de LHTBI-doctrine, is dan ook unfair. We worden ons juist steeds meer bewust dat we goed zijn zoals we zijn. En dat we ons mogen uitspreken als ons onrecht wordt aangedaan. Dat is iets volstrekt anders dan wat jullie nu aan kinderen leren, namelijk dat ze tot niets goeds in staat zijn en dus ‘verlossing’ nodig hebben. En dat geluk uitsluitend is weggelegd voor ware gelovigen.

Daarom ook blijven we ons tot de laatste snik uitspreken en verdedigen tegen dit onrecht. Want liefde is er voor iedereen, ook voor LHBTI’ers. Buiten en binnen de kerk. Zoals dat een fatsoenlijke gemeente betaamt.

En niet de gemeenschappen van de Orbáns van deze wereld. 

Vriendelijke groet van een oud-Lekkerlander,

Johan Verweij

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

2 thoughts on “Brief van Johan Verweij aan Messiaanse Gemeente Nieuw-Lekkerland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.