Tweede editie Black Pride Week van start

De tweede editie van Black Pride Week vindt vanaf vandaag, 27 juni, tot en met 4 juli plaats op verschillende locaties in Amsterdam. De Black Pride Week is een initiatief van Black Pride NL, een grassrootsbeweging en organisatie die de emancipatie en rechten van zwarte LHBTI’ers – en die van kleur – centraal stelt.

Persbericht Black Pride NL

De Black Pride Week begint vandaag om 17:00 met een Black Queer Joy protest in het Nelson Mandelapark in Amsterdam. Het historisch protest van 2020 was een groot succes en trok duizenden mensen aan. Ook dit jaar wordt een grote opkomst verwacht.

Nicole Römer, bestuurslid van Black Pride NL:

”Het is een bijzonder en belangrijk jaar geweest omdat de antiracismebeweging zoveel aandacht en steun heeft ontvangen. Het is wel frustrerend dat wij al jaren aandacht vragen voor racisme en LHBTI-haat en dat er nu pas een beetje geluisterd wordt. De focus ligt nu alleen erg op het lijden van de zwarte mensen en die van kleur. Alhoewel er in de LHBTI-gemeenschap nog veel moet gebeuren, is er ook veel blijdschap te vinden. Deze week vieren wij onszelf en maken wij dat zichtbaar.’

*

Bekijk hier het verslag van AT5 over het Black Pride NL Protest van 2020

Lees hier een eerder interview in NRC met bestuursvoorzitter Naomie Pieter

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.