Gaykrant en #IKBENHETZAT slaan handen ineen

Op 14 januari 2018 zette Willem – Dusty – Gersanowitz de Wit een video online, getiteld #IKBENHETZAT. Reden voor de video was de gestage teloorgang van acceptatie en tolerantie en het steeds weer in het nieuws komende geweld richting de LHBT+gemeenschap.

#IKBENHETZAT is sindsdien een eigen, activistisch leven gaan leiden. Zo maakte fotograaf Anton de Bruin een fotoreportage van LHBTI’ers met het logo van #IKBENHETZAT, is er een website en een aparte groep op Facebook gestart om mensen die #IKBENHETZAT onderschrijven met elkaar te verbinden. Uiteraard is de hashtag ook verbonden met de Dusty Foundation en inmiddels is de slogan uitgegroeid tot een beweging van de gehele regenbooggemeenschap.

Hoofdredacteur Rick van der Made en de beheerder van de #IKBENHETZAT Facebookpagina, Ronald Mol hebben besloten de handen ineen te slaan.

Rick van der Made en Ronald mol

‘Gaykrant is inmiddels een mediaplatform van formaat geworden, maar onze wortels liggen in het LHBT+activisme en in de LHBT+ emancipatiestrijd,’ zegt Van der Made. ‘Het is mooi om naast nieuws, interviews, columns en achtergronden bij het nieuws ook een stukje LHBT+activisme te kunnen herbergen.’

Ronald Mol: ‘Gaykrant geeft #IKBENHETZAT de mogelijkheid een groter publiek te bereiken. Met (ludieke) acties, filmpjes, pamfletten of welke inbreng dan ook proberen wij de zichtbaarheid en acceptatie van LHBT+ers zo opvallend mogelijk onder de aandacht te brengen.’

Van der Made: ‘Gaykrant en #IKBENHETZAT streven ieder op eigen wijze hetzelfde doel na, namelijk de LHBT+emancipatie. Wij vullen elkaar daarin aan. Als wij elkaar kunnen versterken, is dat mooi.’

*

Ronald Mol (foto: Anton de Bruin)

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.