Goes volgt Leeuwarden 2021 en Rotterdam 2022 op als Roze Zaterdag Gemeente

Roze Zaterdag 2023 zal worden gehouden in Goes. Dat heeft Stichting Roze Zaterdagen Nederland vandaag bekendgemaakt. Goes was met de steden Enschede en Breda in de race voor de organisatie van dit bekende lhbti-evenement in 2023. Het is voor het eerst dat de oudste Pride van Nederland neerstrijkt in de provincie Zeeland. De bekendmaking vond plaats in Leeuwarden, dit jaar op 16 oktober de Roze-Zaterdagstad.

Persbericht

,,Wij denken dat de komst van Roze Zaterdag een positieve impuls kan geven aan de bewustwording en acceptatie van seksuele en genderdiversiteit in Goes en de hele provincie Zeeland”, aldus Simon Timmerman, voorzitter van Stichting Roze Zaterdagen Nederland.

Leeuwarden

Dit jaar is Roze Zaterdag dus in Leeuwarden. Het evenement werd twee keer verplaatst vanwege de coronacrisis, maar staat nu gepland voor zaterdag 16 oktober aanstaande. In Leeuwarden vertelde wethouder Hein Kuiken vandaag kort over het programma waarover de komende weken en maanden meer wordt gepubliceerd.

Met de toezegging dat de Amerikaanse band Kid Creole and the Coconuts is vastgelegd, lichtte de wethouder alvast een tipje van de sluier op. ,,Leeuwarden is City of Love. Dat is niet zomaar een kreet, dat is een gegeven. Iedereen is welkom in onze gemeente. Nu, tijdens en natuurlijk ook na zaterdag 16 oktober.”

Op het hoofdpodium spelen artiesten uit binnen- en buitenland. Er is een pramenparade – pride – door de Leeuwarder grachten, een informatiemarkt en een Roze kerkdienst in de Grote Kerk. In aanloop naar de 16de worden op andere plekken in de provincie meer lhbti-evenementen gehouden. De website rozezaterdag2021.nl houdt alle programma-updates bij.

Roze Zaterdag

Het evenement Roze Zaterdag bestaat sinds eind jaren ’70 en wordt traditioneel jaarlijks eind juni georganiseerd. Het evenement heeft een emancipatoir en demonstratief karakter en biedt onder andere ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele en genderdiversiteit. Stichting Roze Zaterdagen Nederland bewaakt en beschermt de formule van Roze Zaterdag. De stichting ondersteunt en adviseert de steden bij de organisatie van het landelijke Roze Zaterdag evenement.

Meer informatie: rozezaterdagen.nl

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.