Ronald Mol gaat op zoek naar jarige Mariëtte Hamer

In het feest van de kabinetsformatie is het onderwerp ‘Inclusieve Samenleving’ door informateur Mariëtte Hamer als een van de hoofdpunten op de agenda gezet. En dat is natuurlijk goed nieuws voor de LHBTI+ gemeenschap.

Tekst: Ronald Mol

Maar helaas is de uitnodiging voor de regenbooggemeenschap waarschijnlijk kwijtgeraakt. Dat is natuurlijk erg jammer. Want als er één groep in Nederland is die van zo’n serieus onderwerp niet alleen verstand heeft, maar er ook nog een feestje weet te maken, dan is het onze community wel.

Het COC behaalt prachtige resultaten met het Regenboogstembusakkoord, maar dat betekent niet dat politici na de ondertekening daarvan achterover mogen leunen. Er is immers nog steeds een aantal zaken die men in Den Haag iets beter mag regelen. En ook al is onze uitnodiging dan misschien kwijt geraakt, dat betekent niet dat je niet bij ze langs kunt gaan.

En dat is precies wat ik deze maandag gedaan heb.

Mariëtte Hamer was namelijk jarig. Volgens mij heeft een informateur wel iets beters te doen dan een slagroomtaart halen, dus die had ik maar voor haar meegenomen. Met een verjaardagskaart erbij (met roze glitters!) met daarop een uitnodiging aan de informateur om in de nabije toekomst op een van ónze feestjes aan te schuiven voor een goed gesprek.

En ze hoeft uiteraard zelf niet in roze glitters te verschijnen, zolang ze haar regenboogaantekenboekje maar meebrengt.

*

Of klik hier voor de film ‘Ronald op zoek naar jarige Mariëtte’

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.