#6 | Naar omstandigheden

Minkema's maandgedicht

Vandaag de zesde aflevering van de serie Minkema’s Maandgedicht, waarbij we elke eerste maandag van de maand een gedicht plaatsen van Jan-Simon Minkema.

*

Naar omstandigheden

Op de vraag ‘Hoe gaat het met jou,’
dacht de man ‘Tja, wat zeg ik nou?
Zal ik liegen? Geef ik het toe?
Ik ben me een partijtje moe.
Goed slapen doe ik bijna niet.
Ik stik nog eens in oud verdriet.
Logeer steeds vaker in de put.’

Dus maakte hij een kleine buiging
en zei vol overtuiging:
‘Ach, naar omstandigheden…Kut!’

*

Jan-Simon Minkema (1950) werkte na zijn opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst, als acteur, cabaretier en zanger. Van zijn hand verschenen ruim twintig boeken en dichtbundels. In de jaren tachtig was hij tien jaar lang medewerker van de papieren Gay Krant. Grote bekendheid kreeg Minkema door de rollen van Meester Arend Vogel, Onkel X en Opa Knots in de tv-serie ‘De familie Knots’. 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.