Gevraagd: respondenten voor onderzoek naar LHBT+ discriminatie en -kwetsbaarheid

André Krouwel is Associate Professor of Comparative Politics and Communication aan de Vrije Universiteit Amsterdam (en oprichter van Kieswijzer) en doet onderzoek naar LHBT+discriminatie en LHBT+kwetsbaarheid. Het doel is in kaart te brengen in welke mate de groepen in deze gemeenschap te maken hebben met discriminatie en marginalisatie. Het gaat onder meer om discriminatie op het werk en op andere sociale en economische gebieden.

De rol van André Krouwel is de ontwikkelingen van pan-Europese gegevens over de levensomstandigheden van LHBT+populaties (werk/inkomen, gevoelens van precariteit, huishoudens, sociaal netwerk etc.) en meningen van het bredere publiek over LHBT+populaties en LHBT+gerelateerde kwesties te onderzoeken. Hiermee wordt beoogd de mate van sociaaleconomische marginalisering van een deel van de LHBT+bevolking en het welzijn en de gelijkheid van de LHBT+bevolking – of juist de afwezigheid daarvan – in kaart te brengen.

U wordt als lezer of volger van Gaykrant vriendelijk gevraagd de vragenlijst in te vullen. Dit duurt ongeveer tien minuten.

Klik hier voor de vragenlijst

Klik hier voor de presentatie van het onderzoek van André Krouwel

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.