Gaykrant en IDAHOBIT: interviews en artikelen

Uiteraard besteedt Gaykrant vandaag aandacht aan IDAHOBIT, de internationale dag tegen homofobie, bifobie, lesbifobie, transfobie en interseksefobie. 

Tekst: Floor Brands

Het liefst had Gaykrant zelf een evenement georganiseerd waar mensen naar toe konden komen, maar helaas staan de maatregelen dit nog niet toe. Verspreid over de dag zullen er artikelen en vier interviews geplaatst worden, met in het achterhoofd de strijd tegen de fobieën tegen onze LHBT+ gemeenschap die er nog steeds zijn. En die ook steeds maar weer worden aangewakkerd. En met een boodschappen van hoop.

Ook wordt vandaag stilgestaan bij de dood van Saïd Zankoua, vandaag precies een jaar geleden. Binnen de gemeenschap een graag geziene en opvallende verschijning die nog door zovelen wordt gemist.

Wellicht is het voor mensen die buiten onze gemeenschap staan allemaal koek en ei en is aandacht voor fobieën jegens onze leden niet zo.

Wanneer je je echter in de zaak verdiept, kom je nog veel leed tegen.

Laten we daarom vandaag met elkaar de hoop uitspreken op een betere toekomst waarin IDAHOBIT zichzelf uiteindelijk kan opheffen.

Op een toekomst van vrijheid die zonder fobieën geleefd kan worden.

Saïd en Charl (Foto: Jan van Breda)

*

Floor Brands (Rolde, 1979) is woonachtig in Bedum, samen met haar vrouw en drie kinderen. Met een enthousiaste groep mensen om zich heen zet zij zich in voor de verborgen LHBT+ers. Voornamelijk in haar buurt, maar ook daarbuiten. Zij draagt als ‘B’ uit het LHBT+regenboogpalet haar maandelijkse steentje bij aan Gaykrant. 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.