Maandag 17 mei: IDAHOBIT

Maandag 17 mei is het IDAHOBIT (IDAHOT): de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. Het is een jaarlijks terugkerende dag waarop LHBT+ organisaties van over heel de wereld aandacht vragen voor alle haat, afkeur en onbegrip jegens leden van de regenbooggemeenschap.

IDAHOBIT kwam voort uit een nationale dag tegen homofobie die de Canadese organisatie Fondation Emergence organiseerde in 2003. Sinds 2005 wordt IDAHOT internationaal georganiseerd op 17 mei.

De datum van 17 mei is niet zomaar gekozen. Het was de dag waarop in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten.

Sinds 2015 zijn Bifobie en Interseksefobie aan de term IDAHOT toegevoegd. In 2017 waren er in 130 landen activiteiten ter gelegenheid van IDAHOBIT georganiseerd.

Veel gemeenten en organisaties in Nederland schenken aandacht aan IDAHOBIT. Onder dit artikel staat een lijst van organisaties en gemeenten waarvan Gaykrant een programma of artikel ontvangen heeft. Voor meer informatie omtrent IDAHOBIT kunt u eventueel terecht bij uw gemeente of bij de website van IDAHOBIT / COC Nederland.

Ook Gaykrant zal op 17 mei met interviews en artikelen uitvoerig bij IDAHOBIT stilstaan.

*

Klik hier voor de agenda op IDAHOBIT.nl

Klik hier voor COC Nederland

Klik hier voor Aidsfonds

Klik hier voor LKP

Klik hier voor de Regenboogtalkshow van de gemeente Oss

Klik hier voor Rotterdam

Klik hier voor Almere

Klik hier voor Gouda

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.