Het Nationaal Ouderenfonds zoekt levensverhalen van LHBT+ouderen

Voor het nieuwe project ‘In gesprek’ is het Nationaal Ouderenfonds op zoek naar ouderen die het leuk vinden om verhalen te delen over hun leven en hierover in gesprek te gaan. Het fonds wil specifiek LHBT+ouderen een platform bieden om hun verhalen te delen. Op deze manier zet het fonds zich in om meer mensen in aanraking te brengen met  liefdes- en levensverhalen van LHBT+ouderen om zo de maatschappelijke kennis en het bewustzijn te vergroten.

Tekst en foto: Nationaal Ouderenfonds

Vind jij het belangrijk om jouw levensverhaal te delen, zodat meer mensen (liefdes)verhalen horen van LHBT+ers? Wil je met jouw verhaal eventueel een bijdrage leveren aan een interessant lespakket voor toekomstige zorgprofessionals of een campagne over de liefde van het Ouderenfonds? Dan nodigt het Nationaal Ouderenfonds je van harte uit om bij het ‘in gesprek’ project over je eigen leven te vertellen.

De gesprekssessies vinden plaats in de eerste helft van 2021, rekening houdend met de Covid-19 situatie en wat daarbinnen mogelijk is. De activiteiten zullen met alle zorgvuldigheid worden vormgeven. Aan de bijeenkomsten doet een vaste groep van vrijwilligers, ouderen of studenten mee van 4 tot 8 personen. Het project bestaat uit 2 tot 3 bijeenkomsten die centraal in het land georganiseerd worden. Bij veel aanmeldingen vanuit een specifieke regio organiseert het fonds de bijeenkomsten mogelijk daar ter plekke. Reiskosten om naar de bijeenkomsten toe te komen worden vergoed.

In een groep of duo’s wordt samengewerkt aan de verhalen, worden deze aangescherpt en zorgen deelnemers en het Nationaal Ouderenfonds er samen voor dat het verhaal zo goed mogelijk uit de verf komt. De bedoeling is dat iedereen met een bijzondere opname van het eigen verhaal naar huis gaat. Voor een lespakket dat we aan het ontwikkelen zijn voor toekomstige zorgprofessionals en een campagne van het Ouderenfonds over de liefde, wordt graag gebruikgemaakt van de opnames van enkele van de liefdesverhalen. Natuurlijk alleen met toestemming van de eigenaar van het verhaal.

Na aanmelding zal contact met je opgenomen worden om samen met andere deelnemers op zoek te gaan naar passende data voor de ‘in gesprek activiteiten’.

Wil je meer informatie over dit project? Of je direct aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Kim Helder k.helder@ouderenfonds.nl of Charlotte Buitenkamp c.buitenkamp@ouderenfonds.nl

*

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.