Dominee Wielie Elhorst geridderd in de Orde van Oranje-Nassau

Dominee Wielie Elhorst is vanwege zijn jarenlange inzet voor de (internationale) christelijke LHBT+beweging benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding op 26 april uitgereikt door burgemeester Femke Halsema.

Bron: LKP
Foto: Wielie Elhorst: Roze Lieverdje

In vele mediaoptredens, interviews en publicaties en door het organiseren van ontelbare bijeenkomsten, activiteiten en conferenties, heeft Wielie zich als voortrekker met niet aflatende energie ingezet voor de positie van LHBT+er in kerk en samenleving, nationaal en internationaal. Wielie is voor velen het gezicht van de christelijke LHBT+beweging.

Heleen de Boer, voorzitter LKP (Landelijk Koördinatiepunt Kerk en Homoseksualiteit, de koepelorganisatie van de christelijke LHBT+beweging): ‘Wielie is de drijvende kracht geweest bij het opstellen van de kerkelijke verklaring tegen geweld tegen homo’s in 2011, bij het opzetten van de Pink Christmas en Pride Kerkdiensten. Hij was jarenlang voorzitter van het LKP en het European Forum of LGBT Christian Groups, en nog steeds actief bij het NGO-lobbywerk bij de Raad van Europa. En als eerste predikant met speciale opdracht voor de LHBT+gemeenschap zet hij zich in voor de pastorale zorg in Amsterdam en Nederland.’

Stichting LKP

De Stichting LKP streeft naar een volwaardige plaats voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender vrouwen en mannen in de samenleving, in het bijzonder in de kerken. Het LKP is een koepelorganisatie van verschillende groepen in het land, waardoor werkzaamheden gecoördineerd worden en gesprekken met de (kerkelijke) overheid (nationaal en internationaal) worden gevoerd.

De zichtbaarheid van LHBT+ers én de theologische bezinning op seksuele diversiteit en genderidentiteit hebben de afgelopen jaren de houding tegenover LHBT+ers in veel kerken en gemeenschappen ten positieve veranderd, mede door de inspanningen van diverse christelijke LHBT+organisaties, verenigd in LCC-plus projecten, ondersteund met subsidie van het Ministerie van OCW.

www.lkp-web.nl

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.