Lieve Bettine #4

Lieve Bettine,

Laatst kwam mijn man weer aan met die vreselijke (k..)narcisjes in zo’n glazen vaasje van AH en betuigde zijn liefde hiermee omdat ze in de bonus waren.

Nu was ik altijd baccara-rozen gewend, maar nu we ouder worden merk ik toch dat mijn man mij steeds vaker afscheept met b-merken, bonusmateriaal en botanische bullshit. Ik bedoel: narcisjes in een glazen vaasje. Houd toch op zeg! Ik heb het vaasje maar op het dressoir gezet, tegen de verwarming aan. Dan zijn ze snel uitgebloeid. Ik ben toch meer waard dan een aanbieding van de bonuskaart?

Wat raadt u me aan, lieve Bettine?

Radeloze C zonder bonuskaart en ik heb ook geen airmiles.

– – – – –

Lieve Radeloze C,

Jeetjemina, wat een goedkope vertoning.

Flikker die glazen vaas, de narcissen en vervolgens je man onmiddellijk buiten.

En mocht mijn advies wat impulsief  zijn heb ik nog een ander alternatief.

Bind je man met de narcissen vandaag tot negen uur vanavond vast aan de radiator en zet deze lekker hoog. Het vaasje met de narcissen kieper je voor zijn ogen leeg op de grond en het vaasje breng je naar de glasbak, samen met de lege flessen waar jullie goedkope wijn in heeft gezeten. Eenmaal weer thuis neem je plaats in je luxe fauteuil met een glas zalige Chateau Migraine (zeker ook van het onderste schap van de AH?) en roep je je man toe waar het je aan schort.

Die man van je leert zijn goedkope streken dan wel af.

Zo niet, dan breng je alsnog plan A ten uitvoer.

We laten ons toch niet afzeiken met bonussen, airmiles en narcissen?

Laat me weten of je man ervan geleerd heeft en kom vooral voor jezelf op.

Liefs,   Bettine

P.S. mocht je geen touw hebben om hem vast te binden dan volstaat een casemakabel ook.

___________________________________________________________________________________________

Hoi lieve Bettine,

Ik vroeg me af: ik zie nooit meer plaatjes van knappe (en blote) mannen op jullie platform. Is dat een bewuste keuze? Ik snap dat meer mensen dan alleen homomannen jullie blad lezen hoor maar het viel me al een tijdje op. En mag ik je vragen op wat voor man (of mannen?) jij valt? of misschien ben je wel bi. Of pan. Ik ben gewoon nieuwsgierig.

Liefs

Tim

– – – – –

Lieve Tim,

Dank voor je brief en je getoonde interesse.

In een wereld waarin blote en knappe mannen via elk digitaal kanaal te bewonderen zijn, hebben wij het plaatsen van dit soort foto’s achter ons gelaten. Je zou het aan mijn frisse uiterlijk niet zeggen, maar we leven niet meer in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

Gaykrant brengt nieuws, achtergronden en columns voor en door LHBT+ers van alle leeftijden. Uitgangspunt is het bevorderen van de LHBT+emancipatie in de breedste zin van het woord, en een knappe blote man of vrouw voegt hier niets aan toe.

Zeg nu zelf, wat moet mijn zus Margaux – die strijdbaar a-seksueel is en die graag de interessante artikelen op Gaykrant leest – met een blote man of vrouw? Het zou haar danig in verwarring brengen, en dat moeten we haar niet aan willen doen.

En een foto van blote mannenbillen naast een mooie recensie van een zojuist uitgebracht album van George Beentjes is toch geen gezicht!

Sterker nog, ik vind dergelijke foto’s zelfs neerbuigend naar mijn collega’s toe. Hardwerkende mensen die goede en kwalitatief hoogstaande journalistiek brengen en onze regenbooggroep (van de A van A-seksueel tot de Z van Zwijmelhomo) daarin voorziet.

Dan je vraag over mannen.

Een exotische, aantrekkelijke vrouw op niveau zoals ik, die geniet van een heerlijk glas Chateau Gazin, praat niet zo snel over haar privéleven. Maar tegen een man zoals jij, die me direct aanspreekt, geef ik een duidelijk antwoord.

Ik val op sprankelende mannen die me wat te zeggen hebben, die me weten in te palmen met hun charmes (in de breedste zin van het woord) en hun geestige intellect. Gezien de enorme diversiteit waarmee ik me heb omgeven kan ik niet zeggen hoe mijn  droomman eruit moet zien, maar hij hoeft geen (bloot) plaatje te zijn hoor.

Ben jij misschien zo’n man?

Liefs,

Bettine

*

Lieve Bettine: in deze rubriek beantwoordt vrolijke, exotische en toch nette Bettine Wouterse (Breda, 24 juni, 19??) elke laatste zondag van de maand vragen over liefde, levensstijl, gender, prangende kwesties, etiquette en dilemma’s waar u dagelijks mee rondloopt of waar u wakker van ligt.

Heeft u een vraag voor Bettine? Stuur deze naar: lievebettine@gaykrant.nl

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.