Rutgers biedt petitie #TotHier aan

Rutgers heeft gisteren de petitie #TotHier aangeboden aan Tweede Kamerleden. Op haar website schrijft Rutgers: ‘Seksueel geweld komt nog veel te vaak voor. Het is tijd dat een nieuwe generatie opgroeit met respect voor elkaars grenzen en wensen, zodat veel minder mensen slachtoffer worden van seksueel geweld.

Daarom start Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, vandaag de petitie campagne #TotHier. Samen met slachtoffers, themaorganisaties, politieke jongerenorganisaties en vele anderen trekt Rutgers een grens. De overheid moet in actie komen en veel meer investeren in het voorkomen van seksueel geweld’.

Klik hier om de petitie te tekenen!

Over Rutgers zelf: ’Wij verbeteren de seksuele gezondheid van mensen in Nederland en daarbuiten. Seksuele gezondheid is niet alleen de afwezigheid van soa, ongeplande zwangerschappen of seksuele problemen. Het gaat ook over prettige, gewenste en gelijkwaardige seksuele contacten. Vrij van dwang, discriminatie of geweld. Rutgers werkt hard met onze Nederlandse en internationale partners aan een wereld waarin ieder mens zijn of haar of seksualiteit op een vrijwillige, prettige en veilige manier kan beleven. We werken vanuit meerdere programma’s, waar diverse projecten aan verbonden zijn. (Bron: https://www.rutgers.nl/)

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.