Amsterdam viert 20 jaar trouwen voor iedereen

Bericht van de gemeente Amsterdam aan Gaykrant en aan andere regenboogpartners:

Op 1 april heeft Amsterdam uitgebreid stilgestaan bij het jubileum 20 jaar trouwen voor iedereen en waren de regenboogvlaggen zichtbaar op alle gemeentelijke gebouwen. Om deze bijzondere mijlpaal groots te vieren, heeft de gemeente Amsterdam een feestelijke viering en een inhoudelijk programma georganiseerd.

Amsterdam is trots op deze mijlpaal, maar we realiseren ons ook dat er anno 2021 nog steeds hindernissen, problemen en bedreigingen zijn waar lhbtiq+ personen mee te maken hebben. Er is daarom tevens aandacht gevraagd voor de weg naar gelijke rechten en acceptatie van lhbtiq+ personen in Nederland. We hebben teruggeblikt op 20 jaar huwelijk voor iedereen en we hebben gesproken over wat er nog bereikt moet worden om gelijkheid voor lhbtiq+ personen te realiseren.

Zie onderstaande video voor een sfeerimpressie van de jubileumviering:

Maar de viering gaat door. Momenteel reist de fototentoonstelling ‘Legale Liefde: twintig jaar trouwen voor iedereen’ de komende periode door alle stadsdelen. Deze expositie staat momenteel bij het stadhuis en was ook te zien in Het Parool, De Volkskrant en op Linda.nl.

Daarnaast is er de stadswandeling Trouwen voor iedereen die je langs 20 plekken brengt die belangrijk zijn voor de emancipatie van lhbtiq+ personen. Ook zijn de documentaires Monument van Trots en One Kingdom. One Love nog te zien. En tot slot is het online symposium 20 jaar trouwen voor iedereen: van gelijke rechten naar gelijkwaardigheid via de website te bekijken.

Kijk voor meer informatie over de fototentoonstelling, de wandeling, de documentaires en het symposium op de website: www.amsterdam.nl/20-jaar-trouwen-iedereen

Via deze website kunnen Amsterdammers ook nog steeds de special jubileumposter bestellen, zodat zij deze kunnen ophangen op hun raam en de stad blijvend gevuld is met regenboogvlaggen waarmee Amsterdammers hun steun aan de regenbooggemeenschap zichtbaar maken.

Poster 20 jaar trouwen voor iedereen voor Amsterdammers (pdf)

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.