Café-club Soho in Amsterdam: ‘We gaan weer knallen’

Een jaar geleden had niemand nog een idee wat COVID-19 voor het maatschappelijk leven zou betekenen. De impact van corona is veel groter dan we hadden gedacht en de horeca is een van de meest getroffen sectoren. Gaykrant liep door de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat en sprak met manager Alexander van café-club Soho, één van de grootste gaycafés van Amsterdam. ‘Soho biedt veel diversiteit’

Tekst: Paul Hofman
Hoofdfoto: Facebook/Soho

Het is een mooie voorjaarsdag. De zon schijnt en voor de corona-crisis struikelde je over de bomvolle terrassen. Nu biedt de straat een verlaten indruk. Toch straalt hij enthousiasme uit. De laatste persconferentie van premier Rutte hebben ze net gezien. Afschaffing van de avondklok en opening van de horeca lijken nog ver weg. Alexander: ‘We blijven zeker positief. Wij hebben geluk dat we dankzij ons trouwe publiek alleen maar succesvolle jaren achter de rug hebben, dus COVID-19 heeft ons zeker beïnvloed maar niet neergeslagen. We zijn nu druk met renovaties bezig en treffen voorbereidingen voor wanneer we eindelijk weer open mogen.’

Kijkend naar zijn achtergrond vertelt hij: ‘Ik ben geboren en getogen op Aruba. Negen jaar geleden kwam ik naar Nederland om te studeren bij de AMFI (Amsterdam Fashion Institute). Tijdens mijn tweede jaar had ik meer interesse in business en toen ben ik geswitcht naar International Communications. In 2015 heb ik naast mijn studie een bijbaan gehad bij de Soho als glazenophaler. Na mijn studie heb ik een tijdje als freelance Branding Consultant gewerkt maar uiteindelijk voelde ik me teruggeroepen om “thuis” te komen als manager van Soho.’

Alexander voor de Soho (foto: Anita Muschner)

Hij voelt zich als een vis in het water. Enthousiast: ‘Mijn rol is heel divers. Zo ben ik bezig met de dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer, het bedenken van concepten. zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van het idee Tasty Thursday, en Spicy Sunday. Ook het aangaan van samenwerkingen en het in elkaar zetten van trainingen voor het team.’ Hij vindt het tegelijkertijd heerlijk om zelf met zijn team achter de bar te staan.

Wat café-club Soho zo bijzonder maakt?

‘Dat is zonder meer de diversiteit die Soho biedt. Op de dansvloer zie je zoveel verschillende soorten mensen. Maar eigenlijk ook in de manier hoe wij de Soho ervaren. Je krijgt een gezellige bruine kroeg gevoel op wat rustiger dagen en dan tegelijkertijd een levendige club gevoel met honderden dansende lichamen in het weekend. Aan het eind van de dag is Soho een (homo)bar met een mooie geschiedenis en het zal altijd een plek zijn waar iedereen zich welkom voelt.’

Als we hem vragen naar zijn plannen met Soho de komende zomer hoeft hij niet lang na te denken. ‘Dat is knallen. We hebben heel veel zin om weer aan de slag te gaan en onze gasten met open armen te ontvangen. Wij zorgen ervoor dat ze een leuke avond hebben. Daarnaast ben ik zelf heel excited over de training met SexMatters over Safer Clubbing.

Alexander in de Reguliersdwarsstraat (foto: Anita Muschner)

Kijkend naar Pride Amsterdam in augustus, heb je al nagedacht over het programma tijdens die periode?

‘Wij varen nooit mee maar we proberen elk jaar wel een leuk bijpassend thema te verzinnen om extra sfeer te creëren. Ik denk dat we niet ver van huis gaan met Pride en lekker met onze resident DJ’s en loyale Dragqueens aan de slag gaan. Wat ik wel belangrijk vind is om te kijken hoe we continu meer kunnen betekenen voor de LGBTQIA+ community, niet alleen tijdens Pride maar gedurende het hele jaar.’ Zijn ondernemersmotto is niet voor niets: Never be afraid to get down and dirty

Zie ook www.soho-amsterdam.com en de uitgebreide geschiedenis van de Soho

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.