Lockdowndaten: revolutionair nieuwe vorm van blind daten

DrankjeDoen.nl is het eerste online videodating platform van ons land. Een uitdaging om in deze tijd elkaar op deze manier te ontmoeten. Binnen welgeteld 1 minuut krijg je een compleet visueel plaatje van iemand. Oprichter Rob Sterken: ‘Met een eerste indruk kun je bepalen of je verder wilt praten met iemand of niet.’

Hij vertelt dat er op dit moment bijna drie miljoen singles in Nederland zijn. Een groot deel van hem wil dolgraag een andere man of vrouw ontmoeten. Door Covid-19 is dat niet mogelijk. Rob Sterken ontwikkelde in rap tempo een nieuwe vorm van blind daten. Enthousiast: ‘DrankjeDoen.nl maakt het mogelijk om echte matches te maken.’

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat mensen al een oordeel vellen nadat ze een halve seconde hebben geluisterd naar elkaars stem. ‘Die eerste indruk is allesbepalend.’ Een mooie tekst voor je profiel schrijven of een foto plaatsen is makkelijk maar haalt het niet bij de optie iemand daadwerkelijk te zien en te horen.

Rob Sterken van DrankjeDoen.nl

Hoe werkt het eigenlijk?

‘Om de perfecte match te krijgen hebben we op DrankjeDoen.nl de mogelijkheid gemaakt jouw voorkeuren in te stellen. Mensen (m/v/x/geen voorkeur) kunnen invullen: leeftijd, opleiding, afstand tot elkaar, maar zonder veel aanmeldingen kun je dan niet koppelen. Hoe meer leden, des te meer filters; dan kun je ook kiezen voor wel of geen huisdier, wel of niet roken, enzovoorts.

Na iedere volgende videodate krijg je vervolgens de vraag: DrankjeDoen? Als jij en de andere deelnemer JA zeggen, dan er is er een match. Je kunt elkaar dan tekstberichten via de site sturen. Makkelijker kan het niet. ‘Twijfelt iemand en antwoordt met MISSCHIEN, dan is er nu geen match maar wellicht bij een ander event wel. Zeg je NEE dan kom je diegene nooit meer tegen op DrankjeDoen.nl

Is het anoniem?

‘Dat blijf je zo lang je wil. Alleen je voornaam is zichtbaar. Matches zien alleen elkaars leeftijd, geslacht, opleidingsniveau en lengte.’ Benadrukt: ‘Het zijn geen openbare profielen, we gaan voor kwaliteit en veiligheid.’ Dan: ‘Na iedere videodate stellen we je de vraag hoe aardig je match was. Je mag een rating va 1 tot 5 geven. Het idee hierachter is dat hoe aardig je bent, je ook gematcht wordt met mensen die dat ook zijn.’

De kans een blauwtje te lopen is klein: je hebt iemand al gezien én gehoord. Wat je nodig hebt? ‘een pc, tablet of mobiele telefoon met camera.’ Vrijgezellen weten elkaar in en na de lockdown perfect te vinden samen met DrankjeDoen.

Het Online Rainbow Event

Op naar het bijzondere event op 11 april: het Online Rainbow Event. Op deze datum – en uiteraard ook daarna – kun je wellicht de liefde van je leven ontmoeten. ‘We staan in de startblokken. Laten we gewoon een DrankjeDoen’, glimlacht Rob.

Wist je overigens dat er iedere zondagavond om 20.30 uur gratis videodate events zijn?

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.