Cynthia en Lianne | 20 jaar openstelling huwelijk

Op 1 april 2021 is het twintig jaar geleden dat Nederland als eerste land ter wereld het burgerlijk huwelijk openstelde voor paren van gelijk geslacht.  Gaykrant staat stil bij dit memorabele moment in de LHBT+geschiedenis met verhalen over het huwelijk en met interviews met mensen die aan de wieg van de openstelling hebben gestaan. Vandaag: Cynthia (39) over haar huwelijk met Lianne (35).

7 juni 2013

Voor mij nog steeds een bijzondere datum, de dag dat ik getrouwd ben.

Ik heb altijd geroepen dat trouwen voor mij niets betekende, dat het maar een administratieve afdoening was die niet veel voorstelde.

Tot mijn vrouw mij ten huwelijk vroeg. Ze had (heel lief) mijn ouders ingelicht en mij in het ongewisse gelaten. Waar onze familie bij was, vroeg ze of ik met haar wilde trouwen. Ik had het niet aan zien komen, alhoewel ze al een week of wat geheimzinnig deed.

Er was geen twijfel toen niet en nu ook niet, ik wilde trouwen en ook mijn familie was enthousiast.

Zij past bij mij, en ik voel een diepe verbinding met haar zoals ik nog nooit met iemand heb gehad. Dus ja. Ik heb nog een tijd gedacht dat het mijn relatie niet zou veranderen, maar dat het wel een leuk feestje zou zijn.

Toen kwamen de vragen, hoe doe je dat dan trouwen? Ik ben niet erg goed in plannen maken en vooruitdenken en er moet een hoop geregeld worden voor je daadwerkelijk getrouwd bent

We gingen voorbereidingen treffen, wie nodig je uit, wat voor trouwlocatie kies je? We wilde simpel, intiem en gezellig 

We besloten om de trouwerij in de achtertuin van mijn schoonouders te houden. Een prachtige groene omgeving, waar de gasten wel terecht konden. We huurden een band, en zorgden voor een aantal grote bbq’s.  

De dag zelf was een prachtige zonnige dag. Onze dag, werd een dag met veel lieve mensen. Een dag waar we ons geborgen hebben gevoeld, gedragen door alle aanwezigen. Een dag waarop ik samen met mijn vader op Here comes the sun naar het altaar liep. En op een bepaalde manier heeft het mijn relatie veranderd, we hebben die dag onze liefde gevierd en nieuwe herinneringen gemaakt waar we met veel plezier op terug kijken.  

Inmiddels wonen wij op onze trouwlocatie en kijk ik elke dag vanuit mijn huis naar de plek waar ik getrouwd ben.

Het huwelijk is voor iedereen, omdat de liefde van iedereen is. Houden van past niet in hokjes. Houden van moet vrijelijk gevierd worden.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Cynthia en Lianne | 20 jaar openstelling huwelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.