Lieve Bettine #3

Lieve Bettine,
Maurits hier, ik ben een collega van de Gaykrant. Er moet mij iets van mijn hart. Waar jij met al je levenswijsheid vast wel raad mee weet.  Het gaat, hoe kan het ook anders, over mijn liefdesleven. Of beter gezegd: het gebrek daaraan.
Eerst iets over mijzelf zodat je een beeld hebt van wie ik ben. Ik ben een jongeman van 23 die bij zijn geboorte een hersenbloeding heeft gehad. Zodoende ben ik licht spastisch, heb ik een slechte fijne motoriek, kan ik alleen kleine stukjes lopen met steun en zit ik in een rolstoel. Dit is maar één kant van mijn verhaal. 
De andere kant is dat ik een student geschiedenis ben die graag carrière wil maken in historisch onderzoek. Naast mijn studie ben ik – buiten het schrijven voor Gaykrant – actief bij een museum, in de politiek,  bij de scouting en ben ik een van de initiatiefnemers van een netwerk in oprichting voor academici en studenten met een beperking. Kortom: ik zit niet graag stil.
Wat mannen betreft heb ik natuurlijk allerlei idealistische ideeën in mijn hoofd. Eén ding staat echter als een paal boven water: ik heb een nieuwsgierige man nodig waar ik niet alleen de dagelijkse beslommeringen mee kan bespreken, maar ook de diepte mee in kan gaan. Nu zijn die mannen in mijn ervaring sowieso weinig voorhanden.
Vaak als ik het over de liefde heb is geduld hebben wat de ander mij adviseert. Hoewel dit natuurlijk een makkelijke remedie lijkt, kan ik niet zo veel met dit goedbedoelde advies. Voor mijn gevoel wacht ik al erg lang op die ene toevalstreffer die een beetje voldoet aan mijn verwachtingen.
Heb jij, lieve Bettine, tips waar ik meer mee kan dan rustig afwachten?
Alvast bedankt en groetjes,
Maurits
_ _ _ _ _

Lieve Maurits,

Enorm bedankt voor je brief, welke ik met ontroering heb gelezen.
Wat ben jij een fijne en positieve kerel! Met bewondering lees ik alle facetten die jouw leven kleuren, ondanks je beperking. Je bent een voorbeeld voor velen. Uiteraard heb ik je foto opgezocht en je ziet er er smakelijk uit.
Je verrijkt de maatschappij met je kennis, levenservaring en enthousiasme en dan mis je uiteindelijk een lieve, begripvolle vent waarmee je inderdaad de diepte in kunt gaan. Waar je lekker tegenaan kunt schurken, met wie je samen je passie kunt delen en je interessante leven kunt uitbouwen. Breek me de mooigestifte bek niet open, zou ik bijna zeggen. Je wilt niet weten hoeveel oppervlakkige en weinig begripvolle mannen ik in mijn exotische leven van mij af heb moeten slaan. Op dit moment leid ik mijn leven zo goed mogelijk zonder vaste relatie en denk ik vaak aan het advies dat mijn Franstalige overgrootmoeder ooit aan mijn moeder gaf: ‘Kind, beter alleen dan in slecht gezelschap.’
Lieve Maurits, als ik een blik pientere, lieve, slimme en voor jou ook goed uitziende mannen kon opentrekken, dan zou ik dit vandaag nog doen. Dan graai je in dat blik, pakt er eentje uit (niet te gretig, dus geen twee, drie of acht) en is er een klik met die man, dan gaan jullie HE-LE-MAAL voor elkaar. En als jullie dan besluiten te gaan trouwen, ben ik natuurlijk jullie bruisende bruidsmeisje.
Om je niet langer te laten wachten op de liefde, publiceer ik je brief. Dat de reacties maar mogen binnenstromen, want jij verdient dit van harte. En gaat dit lukken, dan toasten we er samen op. Met ons drietjes. Jij. Ik. En je vriend!
Liefs,
Bettine
Wil je ‘onze’ Maurits van Gaykrant een bericht sturen? Stuur het bericht dan naar deze oude koppelaarster: lievebettine@gaykrant.nl

*

In deze rubriek beantwoordt vrolijke, exotische en toch nette Bettine Wouterse (Breda, 24 juni, 19??) elke laatste zondag van de maand vragen over liefde, levensstijl, gender, prangende kwesties, etiquette en dilemma’s waar u dagelijks mee rondloopt of waar u wakker van ligt.

Heeft u een vraag voor Bettine? Stuur deze naar: lievebettine@gaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.