Wilbert en Frank | 20 jaar openstelling huwelijk

Op 1 april 2021 is het twintig jaar geleden dat Nederland als eerste land ter wereld het burgerlijk huwelijk openstelde voor paren van gelijk geslacht.  Gaykrant staat stil bij dit memorabele moment in de LHBT+geschiedenis met verhalen over het huwelijk en met interviews met mensen die aan de wieg van de openstelling hebben gestaan. Vandaag: Wilbert (55) over zijn huwelijk met Frank (61). 

Redactie: Rick van der Made 

Frank en ik hebben elkaar leren kennen op een workshopweekend in 2003 waar we aan onszelf werkten. Tijdens een pauze grapte ik naar een mede-workshopper iets over mijn lege balboekje (hahaha). Frank zat daarnaast. En blijkbaar was mijn nonchalante opmerking niet aan dovemansoren gericht geweest. 

Niet veel later vroeg Frank of hij zijn adres in mijn balboekje mocht schrijven. Ik moest lachen. Niet omdat het raar was, maar eerder vanwege de zenuwen. Hij was me al opgevallen en dat bleek dus wederzijds. Na het weekend hadden we al snel onze eerste echte date.

Er volgden meer afspraakjes. Onze relatie ontwikkelde zich voor mijn gevoel op een langzaam tempo, waar ik aan moest wennen, maar wat uiteindelijk meer betekende dan ik toen kon weten.

Na ruim 4 maanden besloten we een huis te kopen. Frank zei: ‘We zijn geen 25 meer’.  Dat ging vlotter dan ik had bedacht, maar ik stapte toch met Frank samen op deze trein.

Ik had Frank al een keer gezegd dat ik graag wilde trouwen. Tijdens een fietsvakantie in Frankrijk, in een volle kantine van de camping (waar ik me nogal bewust van was) vroeg Frank mij ten huwelijk. We zijn getrouwd op 14 oktober 2005, op een zonnige dag in het prachtige Beauforthuis, waar Frank werkt. We trouwden met niet al teveel mensen erbij, zonder al te veel poespas maar wel met heel veel plezier.

En dat plezier hebben we gelukkig nog steeds met elkaar.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.