Nieuwe boegbeelden Gaykrant: Karin Blankenstein en Boris Dittrich

Als hoofdredactie van Gaykrant zijn Rick van der Made en Paul Hofman buitengewoon verheugd en trots dat Boris Dittrich en Karin Blankenstein zich vanaf heden als ambassadeur gaan inzetten voor Gaykrant. Structureel zullen deze bevlogen mensen met een regenbooghart zich inzetten voor het vergroten van de naamsbekendheid van het grootste LHBT+-platform van Nederland.

Boris Dittrich was een van de eerste openlijk homoseksuele parlementsleden die zich toelegde op LHBT+rechten. In 1994 stelde hij voor het burgerlijk huwelijk open te stellen voor paren van gelijk geslacht. Twintig jaar geleden werd dat daadwerkelijk opengesteld. Van 2007 tot 2018 werkte hij als Directeur Pleitbezorging Seksuele Minderheden voor de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Momenteel is Boris Dittrich Eerste Kamerlid voor D66.

“Een betere wereld? De toekomst ligt niet voor ons, maar in onszelf” – Boris Dittrich

Karin Blankenstein is voorzitter van de John Blankenstein Foundation die zich ten doel stelt om de sociale acceptatie van LHBT+ers in de top- en breedtesport te bevorderen. Specifiek richt de stichting zich onder meer op het verbeteren van zichtbaarheid en beeldvorming van homoseksuele sporters en door het bevorderen van best practices in bond-, club- en ongeorganiseerde sportverbanden. De stichting is vernoemd naar haar broer, de in  2006 overleden voetbalscheidsrechter John Blankenstein, die openlijk homoseksueel was.

“Diversiteit moeten we juist koesteren en omarmen” – Karin Blankenstein

Rick en Paul: ‘We zijn heel trots dat deze twee zwaargewichten de boegbeelden van Gaykrant worden. Het zijn echte bruggenbouwers. Door hun netwerk, kennis, kunde en bevlogenheid hebben Boris en Karin een grote toegevoegde waarde. We heten hen van harte welkom bij Gaykrant.”

Rick van der Made
Paul Hofman

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.