Rainbowvote

Nog maar een paar dagen tot de verkiezingen. Zijn LHBT+zaken belangrijk voor het maken van jouw keuze in het stemhokje? Dan heeft COC Nederland een stemwijzer voor jou: Rainbowvote, dé kieswijzer voor de regenbooggemeenschap.

Door: Ricardo Brouwer

Standpunten

In Rainbowvote vind je de standpunten van partijen over LHBT+kwesties. Wat gaan partijen bijvoorbeeld doen tegen discriminerend geweld en voor acceptatie in het onderwijs? Moet het eenvoudiger worden om je geslachtsregistratie te wijzigen? Worden onnodige en onvrijwillige operaties op intersekse kinderen verboden? En wat gaan partijen doen tegen discriminatie om een stapeling van gronden, zoals huidskleur en genderidentiteit (intersectionaliteit)?

Ook kun je er profielen van kandidaten lezen die zich identificeren als LHBT+ of zich in het bijzonder in willen spannen voor LHBT+kwesties. Daarnaast kun je ook het COC Verkiezingsdebat terugkijken.

Stemgedrag

Het is natuurlijk niet alleen belangrijk wat partijen vinden, maar ook wat ze dóen. Daarom biedt Rainbowvote een ‘voting record’ waarin je ziet hoe partijen in de Tweede Kamer de afgelopen tijd over belangrijke LHBT+kwesties stemden. Op de website staan standpunten van VVD, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA, Partij voor de Dieren, 50PLUS, Code Oranje, Bij1, Lijst Henk Krol, Volt en Splinter.

Alle partijen met minstens 1 zetel in de Kamer en/of in de opiniepeilingen zijn uitgenodigd voor deelname aan Rainbowvote. De volgende partijen zijn wel uitgenodigd, maar hebben (nog) geen antwoorden ingestuurd: PVV, ChristenUnie, SGP, DENK, Forum voor Democratie en JA21. Bij het tot stand komen van Rainbowvote werkte het COC nauw samen met Transgender Netwerk Nederland, de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit NNID en Bi+ Nederland.

www.rainbowvote.nu

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.