Eerste Nederlandse Ms Fetish Eagle verkozen

De Nederlandse leer- en fetisjscene kende al diverse Mister-titels, waar nu ook een Miss bij gekomen is: Ms Fetish Eagle. Deze nieuwe titel werd eerder deze maand in club Eagle Amsterdam toegekend aan Karin West.

Tekst: Peter Koop

Sinds 1995 werd in Amsterdam een Mr. Leather Holland gekozen, een titel die in 2012 werd omgedoopt tot Mr. Leather Amsterdam en in 2017 tot Mr. Leather Netherlands. Deze verkiezing vond meestal plaats tijdens de Amsterdam Leather Pride die jaarlijks in oktober gehouden wordt. Daarnaast kwam er een Amsterdam Fetish Pride en worden sinds een paar jaar ook een Mister Rubber en Mister Puppy gekozen.

Was dit tot nu toe hoofdzakelijk een mannenaangelegenheid, met Ms Fetish Eagle is daar nu ook een verkiezing voor vrouwelijke fetisjliefhebbers bij gekomen. Zoals de naam al aangeeft is deze nieuwe titel een initiatief van Eagle Amsterdam, die hiermee wil laten zien dat dit inmiddels meer is dan een club voor (leer)mannen, zoals deze in 1979 geopende zaak in de Amsterdamse Warmoesstraat decennialang bekendstond.

De titel Ms Fetish Eagle is niet alleen voor de sier, maar is vooral een opdracht om je in te zetten voor de fetish-community. Elke titelhouder mag daar een eigen invulling aan geven en dankzij de internationale erkenning van de titel wordt de zichtbaarheid vergroot en ontstaan er mogelijkheden om de community te vertegenwoordigen en te versterken.

Als eerste Ms Fetish Eagle werd Karin West uitverkozen, die op 5 maart jl. officieel de bijbehorende sjerp in ontvangst nam. Eagle-eigenaar Michael Roks zegt over haar: “Karin snapt heel goed wat het inhoudt om een ambassadeur te zijn in de fetisjwereld. Ze is al jaren actief in de fetish-community en in de regenboog-community, en heeft als Ms Leather Netherlands 2020 haar netwerk en haar ervaring nog meer kunnen uitbreiden.”

Karin West is niet alleen als bezoeker en organisator te zien in de Eagle, ze is ook seksueel voorlichter en brengt met evenementen en social-media verschillende groepen binnen de fetish-community bij elkaar. De fetisjes waar Karin het meest om bekend staat zijn leather en ABDL (Adult Baby & Diaper Lover), maar ze is ook regelmatig te zien in rubber of in uniform.

“Dankzij de titel Ms Fetish Eagle 2021 kan ik me nog beter en breder inzetten voor het emanciperen van fetisj. Ik wil niet alleen fetisj op zich uit de taboe-sfeer halen, ik wil ook minder bekende fetisjismes een spotlight geven. Want samen staan we sterk, en we mogen er zijn” aldus Karin West.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.