Nick | ProfieLHBT+

Mijn naam is Nick, ik ben 19 jaar geleden geboren in het lichaam van een meisje. Toen ik 16 was realiseerde ik me dat dit lichaam niet bij mij paste en sindsdien ga ik als man door het leven. Ik woon sinds anderhalf jaar op mezelf in Haarlem, en ben sinds kort weer bezig met een opleiding.

1. Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?
Mijn vrienden omschrijven me als lief, grappig en direct.

2. Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?
Mijn ooms en tantes. Als ik naar hun gezinnen kijk, zie ik hoe het ook kan gaan. De liefde die daar wordt gegeven is iets wat mijn broer en ik nauwelijks hebben gekend.

3. Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?
Ik identificeer mezelf als man. Ondanks dat ik niet zo ben geboren. Als je naar de buitenkant kijkt, zie ik mezelf niet als anders. Op mijn seksualiteit plak ik geen stempel. Ik zie wel wie ik tegen kom, het gaat mij om de persoon van binnen in en niet het omhulsel.

4. Vind je het belangrijk om jezelf als zodanig te profileren naar anderen toe?
Nee, eigenlijk weten alleen mijn familie en goede vrienden het van mijn vorige leven, voor de rest vind ik het niet nodig om het van de daken te schreeuwen. Ik vind het wel belangrijk als andere mensen iets aan mijn verhaal kunnen hebben. Ik weet niet of dat zo is, maar dat vind ik een mooie gedachte.

5. Wat vind je het meest aantrekkelijk in een ander persoon?
Humor. Ik denk dat ik de rest niet in een woord zou kunnen opschrijven. Ik denk dat je op een gegeven moment naar elkaar toegroeit en het dan vanzelf gaat. Ik heb ook niet echt een type waar ik op val, het moet vanaf het begin af aan al goed en vertrouwd voelen.

6. Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero / niet-cisgender zijn?
Een mooi moment dat me altijd bij zal blijven is toen ik mijn verhaal aan mijn oom en neefje vertelde en hij gelijk vroeg hoe zij mij moesten aanspreken en met welke naam. Mijn nichtje verbeterde de dag daarna gelijk iedereen die het verkeerd zei.

7. Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero/ niet cisgender zijn?
Helaas meer negatieve reacties dan positieve. Twee weken voor mijn 18e verjaardag werd ik door mijn moeder het huis uitgezet. Ik had besloten om tijdens mijn diploma-uitreiking mijn naam Nick te gebruiken. Toen mijn moeder dit hoorde is ze tijdens de dienst opgestaan en naar huis gegaan. Toen ik de dag daarna thuis kwam, moest ik mijn spullen pakken. Ik was niet langer welkom. Omdat ik geen plek had om naartoe te gaan heeft mijn vader dit nog een week kunnen rekken. Ik zat een week lang in mijn kamer en kreeg geen eten meer. Na die week besloot ik naar mijn oom en tante te gaan. Drie weken later kon ik een kamer huren, sindsdien woon ik op mezelf.

8. Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?
Veel te veel. Er zijn nog steeds mensen die niet hand in hand over straat kunnen lopen met hun vriend of vriendin omdat ze worden uitgescholden of bespuugd. En dit is nog maar een klein voorbeeld van alles wat er in de wereld gebeurt. Ik denk dat meer mensen zich moeten beseffen dat het hun niks aangaat met wie je een relatie hebt of hoe je jezelf identificeert. Leven en laten leven.

9. Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?
Als mezelf.

10. Wat is je motto?
‘Everything you’ll ever need, is already inside you.’

*

Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen met ProfieLHBT? Mail dan naar redactie@gaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

2 thoughts on “Nick | ProfieLHBT+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.