Onelifestand scoort in campagne SGP

In Gaykrants verkiezingsreeks ontbreekt de SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij) als een van de weinige partijen. Al meer dan honderd jaar wijst de orthodox christelijke partij homoseksualiteit expliciet af.

Tekst: Paul Hofman en Rick van der Made
Foto: SGP

Niet verbazingwekkend dat de partij dat standpunt weer zo actief uitdraagt. De Nashvilleverklaring werd vorig jaar nog ondertekend en de partij staat er in haar verkiezingscampagnes om bekend de lossere seksuele moraal al snel te veroordelen.

Dit jaar heeft de SGP bezoekers gevraagd via haar website te stemmen welke van onderstaande drie billboardslogans het beste bij de campagne en dus bij de partij past:

partnersvoorhetleven.nl
ikgavoortrouw.nl
onelifestand.nl

‘Overspelreclames verdienen een tegengeluid’, schrijft de partij op haar site. Het moedwillig stukmaken van relaties door het aanmoedigen van overspel, is volgens haar ongepast en dient stevig aangepakt te worden. Door het plaatsen van billboards wil de partij de maatschappelijke discussie daarover openbreken.

Gaykrant ontdekte dat de laatste slogan tot dinsdagavond veruit het populairste is en legde dat met een screenprint vast. Ruim 54% van de stemmen ging naar onelifestand.nl. En de verkiezing loopt nog.

Echter, tot haar verbazing merkte Gaykrant dat de domeinnamen onelifestand.nl en partnersvoorhetleven.nl nog vrij waren. Haar redacteuren konden onelifestand.nl snel vastleggen, maar visten helaas achter het net voor partnersvoorhetleven.nl. De domeinnaam ikgavoortrouw.nl blijkt in 2015 al door de SGP gebruikt in een campagne.

Gaykrant hoopt dat onelifestand.nl wint. Zo kan aan de SGP duidelijk gemaakt worden dat huwelijkse trouw ook prima binnen een niet-heteroseksuele relatie kan passen. Bovenal vindt Gaykrant het wenselijk dat partners hun relatie vooral zelf blijven invullen, zonder druk van religie, politieke partij en welke zedelijke moraliteitsgedachte dan ook. Het is niet aan Gaykrant, noch aan welke partij dan ook om te bepalen wat goed of slecht voor een relatie is. Dat kunnen mensen heel goed zelf bepalen. Heteroseksueel en homoseksueel.

Maar goed.

Om duidelijk te maken dat het behoudende standpunt van de SGP niet alleen voorbehouden hoeft te zijn aan heteroseksuelen, verwijst onelifestand.nl daarom voorlopig keurig naar Gaykrant. De SGP is om een reactie gevraagd. Daar is tot op heden nog geen reactie op binnengekomen. Wat de regenboogcommunity in de VS met Proud Boys kan doen, kunnen wij natuurlijk ook met de SGP doen. Een geintje moet kunnen, toch?

Een van onze redacteuren heeft bij internetdienstverlener Strato op dinsdag 16 februari rond 07:38 uur de domeinnaam onelifestand.nl vastgelegd en daar EUR 4,80 voor betaald. De domeinnaam partnersvoorhetleven.nl is niet ons bezit. Gaykrant was net even sneller dan de SGP. Voor een klein bedrag had de SGP onelifestand.nl kunnen vastleggen voordat zij groots media-aandacht vroegen voor hun campagne.

Het is niet de bedoeling van Gaykrant om de SGP schade te berokkenen. Als onelifestand.nl de poll wint, dragen we de domeinnaam uiteraard netjes aan de partij over.

Kleine voorwaarde is wel dat we daarvoor een klein fotomomentje met Kees van der Staaij willen hebben.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

6 thoughts on “Onelifestand scoort in campagne SGP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.