Onelifestand scoort in campagne SGP

In Gaykrants verkiezingsreeks ontbreekt de SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij) als een van de weinige partijen. Al meer dan honderd jaar wijst de orthodox christelijke partij homoseksualiteit expliciet af.

Tekst: Paul Hofman en Rick van der Made
Foto: SGP

Niet verbazingwekkend dat de partij dat standpunt weer zo actief uitdraagt. De Nashvilleverklaring werd vorig jaar nog ondertekend en de partij staat er in haar verkiezingscampagnes om bekend de lossere seksuele moraal al snel te veroordelen.

Dit jaar heeft de SGP bezoekers gevraagd via haar website te stemmen welke van onderstaande drie billboardslogans het beste bij de campagne en dus bij de partij past:

partnersvoorhetleven.nl
ikgavoortrouw.nl
onelifestand.nl

‘Overspelreclames verdienen een tegengeluid’, schrijft de partij op haar site. Het moedwillig stukmaken van relaties door het aanmoedigen van overspel, is volgens haar ongepast en dient stevig aangepakt te worden. Door het plaatsen van billboards wil de partij de maatschappelijke discussie daarover openbreken.

Gaykrant ontdekte dat de laatste slogan tot dinsdagavond veruit het populairste is en legde dat met een screenprint vast. Ruim 54% van de stemmen ging naar onelifestand.nl. En de verkiezing loopt nog.

Echter, tot haar verbazing merkte Gaykrant dat de domeinnamen onelifestand.nl en partnersvoorhetleven.nl nog vrij waren. Haar redacteuren konden onelifestand.nl snel vastleggen, maar visten helaas achter het net voor partnersvoorhetleven.nl. De domeinnaam ikgavoortrouw.nl blijkt in 2015 al door de SGP gebruikt in een campagne.

Gaykrant hoopt dat onelifestand.nl wint. Zo kan aan de SGP duidelijk gemaakt worden dat huwelijkse trouw ook prima binnen een niet-heteroseksuele relatie kan passen. Bovenal vindt Gaykrant het wenselijk dat partners hun relatie vooral zelf blijven invullen, zonder druk van religie, politieke partij en welke zedelijke moraliteitsgedachte dan ook. Het is niet aan Gaykrant, noch aan welke partij dan ook om te bepalen wat goed of slecht voor een relatie is. Dat kunnen mensen heel goed zelf bepalen. Heteroseksueel en homoseksueel.

Maar goed.

Om duidelijk te maken dat het behoudende standpunt van de SGP niet alleen voorbehouden hoeft te zijn aan heteroseksuelen, verwijst onelifestand.nl daarom voorlopig keurig naar Gaykrant. De SGP is om een reactie gevraagd. Daar is tot op heden nog geen reactie op binnengekomen. Wat de regenboogcommunity in de VS met Proud Boys kan doen, kunnen wij natuurlijk ook met de SGP doen. Een geintje moet kunnen, toch?

Een van onze redacteuren heeft bij internetdienstverlener Strato op dinsdag 16 februari rond 07:38 uur de domeinnaam onelifestand.nl vastgelegd en daar EUR 4,80 voor betaald. De domeinnaam partnersvoorhetleven.nl is niet ons bezit. Gaykrant was net even sneller dan de SGP. Voor een klein bedrag had de SGP onelifestand.nl kunnen vastleggen voordat zij groots media-aandacht vroegen voor hun campagne.

Het is niet de bedoeling van Gaykrant om de SGP schade te berokkenen. Als onelifestand.nl de poll wint, dragen we de domeinnaam uiteraard netjes aan de partij over.

Kleine voorwaarde is wel dat we daarvoor een klein fotomomentje met Kees van der Staaij willen hebben.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

6 thoughts on “Onelifestand scoort in campagne SGP

 1. Janneke Klein Tijssink schreef:

  Daar word ik helemaal vrolijk van.

 2. Henri schreef:

  Fantastisch gedaan!!!
  Hulde

 3. Marieke schreef:

  Paulus schetst een kil plaatje van de maatschappij in de eindtijd in 2 Timoteüs 3:1-5: zegt hij dat het gekarakteriseerd zal worden door drie liefdes: liefde voor zichzelf (humanisme), de liefde voor geld (materialisme) en de liefde voor genot (Hedonisme). Hij wijst er vervolgens op dat het resultaat van deze wereldse levensstijl zal worden wat de filosofen nihilisme noemen, dat is een maatschappij op weg naar wanhoop. De geesten van mensen zullen bedorven worden (Romeinen 1:28) en de mensen zullen kwaad goed noemen en goed kwaad. (Jesaja 5:20)

 4. Cees schreef:

  Ja, wat is het toch leuk om kritiek te leveren op christenen. Terecht en volkomen risicoloos. Want een priester met en zwaard die je hoofd afhakt zullen we niet zien.
  Nee, over dat andere geloof zeggen we niks, veel te gevaarlijk en agressief.

 5. Kevin schreef:

  Deze actie had zo ontsettend veel meer uit kunnen halen. Iets met een website opbouwen over huwelijkse trouw die begint met hoe de SGP zou beginnen, maar snel overloopt naar informatie die duid op dat hetero en hono relaties niet eens zoveel van ellaar verschelen. Ook kwa trouw zijn niet.

  Ik denk dat dat beter gelezen wordt en het zien dat homo’s (en dan, no offense maar dat werkt er niet bij, geen vrouwelijke maar hele simpele ‘niet herkenbare’) eigenlijk redelijk overeen komen in relatie en levenswijze. Meer uit zou pakken dan terrecht komen op de gaykrant waar dit artikel alweer naar onder is gezakt en niet gelezen wordt omdat iedere SGP christen inmiddels een baksteen door zijn computerscherm heeft gegooit en zit te bidden om vergiffenis.

  Jammer, je had veel christenen naar de website kunnen lokken voor het zien hoe normaal homo’s eigenlijk zijn en laten zien dat ook homo’s onelifestands doen en niet alleen maar ronsneuken zoals die mensen vaak denken.

 6. drs. J. Reehorst schreef:

  Nu wat een lol. Maar een huwelijk is en blijft een huwelijk tussen man en vrouw. Daarmee wordt in 90 % van de gevallen niet gezegd dat de ander geen mens is en niet volwaardig dient te worden behandeld. Het gaat niet om oordelen, maar om principes en kennelijk wonen we niet meer in een land waar een ander geen principes meer mag hebben. Vrienden heb je om wie iemand is niet om wat ze zijn, maar principe is principe, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.