Lieve Bettine #1

Lieve Bettine,

Mijn vriendin Agnes houdt heel erg veel van ‘La vie est belle’ van Lancôme, en de fles heeft ze van haar zus gekregen die heel vaak langskomt en die dan altijd zegt dat het zo’n lekker geurtje is als mijn vriendin naast haar zit, maar ik krijg gillende hoofdpijn van die geur. Het is zelfs zo erg dat ik ‘s avonds wel eens apart ga slapen als de geur nog om haar heen hangt. Ik vind het heel lastig om er iets van te zeggen, want ze is naast gek op ‘La vie est belle’ ook gek op haar zus die nogal snel gekrenkt is (vind ik). Kun jij mij helpen, want met ‘La vie est belle’ is mijn vie niet zo belle meer.

P.S.: Ik houd heel veel van Agnes en van Davidoff, Cool Water Woman.

Liefs,

Sabine

_ _ _ _ _ _ _

Lieve Sabine,

Wat een aardigheidje van de zus uw geliefde vriendin al niet voor hoofdpijnklachten kan bezorgen…

Steeds wanneer mij iemand met ‘La Vie Est Belle’ op passeert, voel ik me lichtelijk onpasselijk worden en voel ik snel daarna een stevige migraine opkomen.

Je kunt je geliefde toch eerlijk zeggen dat het geurtje je een gillende hoofdpijn bezorgt? Ik weet zeker dat Agnes dit niet op haar geweten wil hebben.

Maar even terug naar die snel gekrenkte zus.

Is dat werkelijk zo’n snel gekrenkte tante die haar wil en smaak maar opdringt aan deze of gene?

Als ze zo vaak langs komt behoort ze tot het meubilair, jullie omgeving en habitat. Daarin moet je kunnen zeggen wat je wil. Dus nodig haar eens uit bij een spruitjesstamppot met een lekkere klassieke gehaktbal met vette jus.

Zeg tegen die zus, wanneer je de jus over de gehaktbal schenkt, dat jullie zo’n mooi, zelfgekozen geschenk enorm waarderen maar dat de ingrediënten van het parfum een nare invloed hebben op jullie leven en dat jij er zelfs migraine van krijgt.

Je kunt het aandikken door te zeggen dat vanwege de migraine schoonzuslief jullie minder kan zien en dat je haar, zeker in deze eenzame tijden door corona, dat niet wil aandoen.

Maar maak het verder niet al te dramatisch en hou het parfumerig luchtig.

Sluit de maaltijd af met koffie en een After-Eight en stuur haar vóór 20.30 uur naar huis met die oude fles ‘La Vie est Belle.

Liefs,

Bettine

————————————————————————

Lieve Bettine,

U lijkt mij een vrouw van de wereld, dus in mijn wanhoop richt ik mij nu maar tot u. Ik ben een man van 45 en ben nu bijna 20 jaar gelukkig getrouwd met mijn vrouw. We hebben drie lieve kinderen, zijn gezond, en hebben het goed. Niks aan de hand, zou u denken. Maar zo’n zes maanden geleden – op 24 mei om precies te zijn – was ik aan het thuiswerken en had ik een conference call met een mannelijke collega in Vlaanderen waar ik al vaker e-mailcontact mee had gehad. En u begrijpt het waarschijnlijk al: ik krijg hem sindsdien niet meer uit mijn gedachten. En het was ook nog eens wederzijds. Een dag later belde hij mij weer, maar dat was eigenlijk met een smoesje. Nu bellen wij elkaar om de dag en wil ik ontzettend graag naar hem toe. Ik heb ooit in mijn adolescentie wel eens een jongen gezoend, maar toen leerde ik mijn vrouw kennen en sindsdien was ik helemaal helemaal niet meer bezig met mannen. Tot nu dus. Ik weet dat verliefdheden na een poosje vanzelf weer overgaan, maar wil ik wel dat deze verliefdheid overgaat? Ik ben best gelukkig met mijn vrouw, maar door hem – hij heet Jacques – ben ik sinds mei volledig in de wolken en de weg kwijt. Wat moet ik doen?

Een meneer van 45

_ _ _ _ _ _ _

Lieve meneer van 45,

Wat zijn al die mannen van 45 toch heerlijk complimenteus, dus bij voorbaat reeds mijn hartelijke dank.

Omdat ik net weer een glas uit de derde fles Veuve Cliquot leegdrink (mijn minnaar is namelijk vanmiddag geweest) ben ik nog wat onlusti sorry, onrustig.

Heerlijk om weer eens in de armen van je minnaar te liggen. Met de avondzon door het venster kom ik op de canapé een beetje bij en voel me nog wat heerlijk rozig.

Mijn minnaar – ik noem geen namen – is weer naar huis toe want hij is gelukkig getrouwd. Zijn geur hangt nog om me heen en die is nog bijna tastbaar. Ik kan hem nét niet meer aanraken. Maar ik voel hem nog wel.

Hij wilde langer blijven maar moest vanavond met de jongste naar de voetbal toe. Het (cis-heteroseksuele) leven gaat ook gewoon maar door.

Nu geniet ik nog heerlijk na. Ik heb een lp van Billie Holiday opgezet en ik drink nog even volop genietend mijn verkoelende glas Veuve Cliquot leeg. Ik mijmer nog na over zijn lieve woorden, over zijn stevige lichaam en over andere heerlijkheden die ik met hem deel (zijn vrouw wellicht ook, maar dat maakt me nu niet uit want het was zalig).

Maak het uzelf niet te moeilijk. Zoek een man uit uw omgeving en vraag of Jack of Jacq of Jacques dat ook doet.

Even de Veuve bijschenken hoor. Momentje …

Het iss veel te in-ge-wikkeld zo’n lange afstandsrelatie en het kossst handenvol geld aan benzine en straks gaan de grenzen weer dicht vanwege corona. En hou werk en privé gescheiden. Bij ABBA werkte dat ook niet en bij Gert en Hermien liep het -hik- ook sspaak.

Ik geloof dat ik nu ook een beetje dde weg kwij t ben.

Dank u, lieve menneeer van 65,

Buttine

*

In deze rubriek beantwoordt vrolijke, nette en exotische Bettine Wouterse (Breda, 24 juni, 19??) elke laatste zondag van de maand vragen over liefde, levensstijl, gender, prangende kwesties, etiquette en dilemma’s waar u dagelijks mee rondloopt of waar u van wakker ligt. 

Heeft u een vraag voor Bettine? Stuur deze naar: lievebettine@gaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.