Bas Leijgraaff | ProfieLHBT+

Mijn naam is Bas Leijgraaff, inmiddels 26 jaar jong en ik ben sinds mijn 16e uit de kast. Sinds mijn 16e heb ik ook besloten om projecten op te zetten voor de LHBT+ community, waaronder een theatershow, Be Pride, My life as Bas en nog veel meer toffe projecten!

1. Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben vaak erg vrolijk, spontaan en enthousiast! (Als ik m’n vrienden moet geloven ook een tikkeltje gek ;))

2. Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Paul de Leeuw. Ik keek vanaf jongs af aan al op tegen hem, naar zijn openlijk gay zijn!

3. Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

“Vroeger” noemde ik mezelf altijd gay. Nu zie ik zie mezelf gewoon als “Bas” 😉

4. Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Nee, ik ga het niet uitdragen, als mensen het vragen beantwoord ik het, maar het is niet zo dat ik uitbundig uit een kast spring op mijn eerste werkdag.

5. Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Oef! Goede vraag! Spontaniteit, mannen die langer zijn en mannen met humor! Jep, dat maakt de man! Haha.

6. Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero / niet-cisgender zijn?

Ik merkte vooral in de tijd dat we nog naar bijvoorbeeld de Reguliersdwarsstraat konden dat je daar vaak een hele fijne open sfeer had en makkelijk met mensen in contact kwam. Bij een “normale” kroeg om het zo even te benoemen had ik nooit dat gevoel en die ervaring.

7. Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Ik deed ooit mee aan de NTR Documentaire Strijders voor de liefde dat landelijk uitgezonden werd. Na de uitzending werd er veel geschreeuwd naar mij en kreeg ik op mijn toenmalige school te horen hoe “vies” ik wel niet was als homo.

8. Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Een mooi, groot platform dat mensen verbindt en waar het niet direct om dating gaat! ?

9. Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als een spontane, vrolijke en energieke jongen die zich graag inzette voor de community.

10. Wat is je motto?

Be Pride! (Wees trots) Elke dag, niet alleen tijdens de Prides! 😉

*

Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar redactie@gaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.