Kandidaten voor Roze Zaterdag 2023 kunnen zich vanaf nu aanmelden

Vanaf vandaag kunnen kandidaten zich aanmelden voor de organisatie van Roze Zaterdag 2023. Om kans te maken op de organisatie van de oudste ‘Pride’ van Nederland moeten kandidaten een overtuigend bidbook indienen. Op basis van het bidbook en een bezoek aan de kandidaat-steden bepaalt Stichting Roze Zaterdagen Nederland aan wie de organisatie wordt toegekend.

Roze Zaterdag 2021 zal op 19 juni plaatsvinden in Leeuwarden. De editie van 2022 is al toegekend aan Rotterdam, maar de strijd om de organisatie van Roze Zaterdag 2023 begint nu. Stichting Roze Zaterdagen Nederland kent jaarlijks, twee jaar vooruit, de organisatie van het bekende lhbti-evenement toe aan een stad in Nederland.

Bidbook en bezoek aan kandidaat-steden

Tot en met 15 april 2021 kunnen steden zich aanmelden voor de organisatie van Roze Zaterdag 2023. In de selectieprocedure worden de kandidaten beoordeeld op basis van de bidbooks en een bezoek aan de kandidaat-steden in mei 2021. Uiteindelijk wordt tijdens Roze Zaterdag 2021 in Leeuwarden, op 19 juni, bekendgemaakt wie Roze Zaterdag 2023 mag organiseren.

‘We hopen dat een flink aantal kandidaten zich aanmelden, dat we sterke bidbooks ontvangen en er dus echt iets te kiezen valt. Roze Zaterdag is een geweldige kans voor steden om zich te laten zien als lhbti-vriendelijke stad. Het kan een positieve impuls geven aan de bewustwording en acceptatie van seksuele en genderdiversiteit, want dat is nog steeds heel hard nodig,’ aldus Simon Timmerman, voorzitter van Stichting Roze Zaterdagen Nederland.

Alle informatie over de kandidaatstelling en de selectieprocedure is te vinden op www.rozezaterdagen.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Kandidaten voor Roze Zaterdag 2023 kunnen zich vanaf nu aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.