Verkiezingen

Door de corona pandemie zou ik haast vergeten dat de aarde nog draait. Er bestaan buiten mijn lockdown-bubbel heel veel mensen die gewoon aan het werk zijn.

Zoals politici. 

We mogen over een paar weken weer naar de stembus. Ik ga zeker stemmen. Mijn radio luistert elke dag naar uitzendingen waar verteld wordt over de stand in het land en de toestand in de wereld. Op TV babbelen praatprogramma’s tot ik geen ‘pap’ meer kan horen. Elke dag lees ik minstens twee kranten en op internet zoek ik naar inzichten tot mijn muisarm snakt naar rust. 

Het is niet makkelijk om een partij of politicus te vinden die duidelijk past bij mijn levensovertuiging. Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik in een theaterzaal zit waar een ingewikkeld stuk wordt opgevoerd. Het is kennelijk gebaseerd op werk van Shakespeare, een verzameling Griekse drama’s en een langlopende soapserie.

Vanuit de coulissen klinkt hinderlijk geroezemoes. Het zijn de regisseur, de dramaturg, de decorontwerper en vele producenten die elkaar de maat nemen over technische details.

Het podium is nauwelijks verlicht. In het schemerige halfduister zien we allerlei onduidelijke, schimmige bewegingen. Ik vraag me af waarom niemand van de makers in de gaten heeft dat het publiek het stuk niet goed kan waarnemen, laat staan begrijpen. Mensen om me heen worden steeds onrustiger.

Aan de zijkant hebben een paar initiatiefrijke toeschouwers een fakkel ontstoken. Ze klimmen het podium op. Zij verkondigen luidkeels dat het dringend nodig is om het theater in brand te steken. Ze beweren dat de vlammen een eerlijk licht op de mise-en-scène zullen werpen.

Mijn ideale politicus hoort in elk geval niet bij die fakkeldragers. Ik weet nog absoluut niet waarbij dan wel.

Waarschijnlijk gaat mijn stem in maart domweg naar een volksvertegenwoordiger met een goede brandblusser.

Want ik ga zeker stemmen.

*

Carine de Graaf (1961) is van beroep geluidstechnicus. In haar vrije tijd leest ze graag, luistert naar muziek en bezoekt musea. Daarnaast doet ze een deeltijdstudie psychologie. Carine heeft een transgendered achtergrond: rond 2010 is ze van man naar vrouw gegaan. Een uitgebreidere bio lees je onder haar eerste column.

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.