Café de Lollipop: van kroegtijgers naar testtijgers

Voor het Tilburgse gaycafé de Lollipop betekende het uitbreken van coronacrisis een heuse ramp, Net zoals voor veel andere horecazaken in Nederland dreigen ze om te vallen. Door de lockdowns moesten de twee eigenaren noodgedwongen de deuren sluiten. Maar bij de pakken neerzitten deden eigenaren Fransjan Marijnissen en Jeroen Wassink bepaald niet. En zie: zij hebben nu een paar deuren verder van het café een commerciële corona-sneltestlocatie geopend. “Crisis in de tent? No way.”

Tekst: Paul Hofman
Foto: Fransjan Marijnissen

In een gesprek met Gaykrant benadrukken zij dat ze ondanks alles positief blijven. Dat lijkt me moeilijk nu er geen gast in de zaak is en er geen inkomsten zijn. De tijden van een bomvolle zaak liggen alweer bijna een tijd achter hun.

Vijftien minuten
Toen Jeroen en Fransjan onlangs hoorden dat tv-kok Herman den Blijker en zakenvrouw Annemarie van Gaal met hun televisieprogramma “Crisis in de tent” horecaondernemers wilden helpen aarzelden ze geen moment hen te contacten. Of zij hun in zwaar weer verkerende de Lollipop niet konden helpen? Binnen enkele dagen kregen ze een positieve reactie en stonden Herman en Annemarie voor hun neus.

“Discotheek wordt corona-testlocatie”

Na enkele gesprekken bouwden Fransjan en Jeroen hun leegstaande discotheek verderop in recordtempo om tot corona-snelteststraat. Op advies van de programmamakers proberen ze de ellende in iets winstgevend om te zetten. Deze locatie kan op een snelle en veilige manier in korte tijd veel testen afnemen, waarna binnen vijftien minuten het resultaat bekend is.

De eigenaren van gaycafé De Lollipop

Huiskamer
Inmiddels is deze discotheek, de voormalige Skihut aan bekende Paleisring weer opengegaan. Zonder bier, muziek en bitterballen maar wel met een professioneel team medici in een heuse huiskamer. Knus, met glitters en discoballen en een dj-booth. Bier mag er in geen geval getapt worden en ook bitterballen worden niet geserveerd. De twee zijn inmiddels opgeleid tot tester. “De eerste testdagen zitten er inmiddels op. We zijn overweldigd door de grote belangstelling. De mensen zijn ons niet vergeten.”

“Bij de pakken neerzitten komt in hun woordenboek niet voor”

De opbrengsten van deze sneltesten komen voor een deel ten goede aan café de Lollipop waardoor zij de crisis het hoofd kunnen bieden.

Hoe werkt het eigenlijk?
“We werken samen met sneltestuitslag.nl Je maakt een afspraak of loopt even binnen en staat vijf minuten later weer buiten”, aldus Marijnissen. ,,Na een kwartier krijg je per mail de uitslag. De test kost 75 euro, wie ook een reisverklaring wil betaalt 25 euro extra.” De teststraat blijft sowieso tot maart open, zegt Fransjan.

Het televisie-programma ‘Crisis in de Tent’ besteedt binnenkort aandacht aan hun zaak. De eerste opnamen zijn inmiddels gemaakt. Ondanks de huidige onzekere periode kijken beide mannen uit naar het moment waarop ze als café weer open kunnen. “Als dat niet op korte termijn is, kunnen we het nog verbouwen van test- naar vaccineer locatie.” Enthousiast: “We zijn er helemaal klaar voor.”

Meer informatie: www.delollipop.eu

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.