MEIJT. lanceert “In gesprek met”

Tot voor kort kenden Martijn van Veen, eigenaar van het online platform MEIJT. en Beer Swildens elkaar nog niet. Tot ze besloten hun krachten samen te bundelen en te gaan werken aan een online serie. Sinds september werken ze daar samen aan en nu is de serie bijna klaar. 

In de zomer van 2020 maakte Beer Swildens een filmpje op zijn Instagram waarin hij bemoedigende woorden sprak tegen de LHBTI-Community. Dit was zijn drijfveer om zich actief te gaan inzetten voor de gemeenschap binnen Nederland.

Beer: ,,Ik was al lang op zoek naar een mogelijkheid om iets te maken voor de LHBTI-Community, waarin ik juist ga praten met mensen om het onderwerp bespreekbaar te maken en houden.” Toen Martijn en Beer elkaar via, via leerden kennen, was het plan snel samengesteld.

,,Ik zag in Beer een serieuze jongen, die wist wat hij voor ogen had.”, vertelt Martijn. ,,Daarnaast had ik het idee dat hij de volgers van MEIJT. met een serieuzere blik kan laten kijken naar de verhalen van de community.” vult hij aan. 

Beer Swildens (links) en Martijn van Veen

De afgelopen periode is er flink gedraaid en opgenomen samen met Daniel van der Sande en Gabi Gonzalez, de cameraploeg van de serie. Er werd gereisd naar Den Haag om een interview te houden met Rob Jetten. Het grootste gedeelte werd er gedraaid in en om het schitterende decor van de Koepelkerk. Deze kerk, die al lange tijd de Drag-brunches verzorgd, ligt in hartje Amsterdam en stond direct open voor een serieuze samenwerking. 

,,Plezier, hard werken en mooi resultaat zijn de woorden die de draaidag in de Koepelkerk beschrijven”, vertelt Beer. Op de draaidag ontvingen ze alle gasten en draaiden ze 3 verschillende afleveringen. Het team is het met elkaar eens: ,,Met dit programma gaan we een mooie, belangrijke kant van de community laten zien. Volgens mij hebben we goud in handen.”

En ook alle gasten zijn bekend, en die zijn niet mis. De serie wordt geopend met Dragqueen Patty Pam Pam, bekend van Drag Race Holland. Dit wordt vervolgd door acteur Rick Paul van Mulligen, die bekend is van theater en televisie en Fabian von Gelder, model en ex-militair bij Defensie.  De serie wordt afgesloten met Rob Jetten, politicus en tevens LHBTI-Activist. 

Alle afleveringen zullen ook getoond worden bij de GayKrant. Dit omdat MEIJT. en de GayKrant een intensieve samenwerking zijn aangegaan. 

Vanaf 4 december zal de eerste aflevering online te zien zijn en is er elke week een nieuwe aflevering te zien op de vrijdag!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.