De finale | Griekse toestanden #26

Griekse toestanden, een vervolgverhaal in 26 afleveringen. Vandaag deel 26 (slot): Johan, Karel en Anne hebben een zoontje gekregen en wonen gezamelijk op een boerderij waar ze een pension runnen.

Tekst: Eduard Hoekstra
Illustratie: Julia Kiryanova

Kleine voetjes dribbelen over het pad richting mijn voordeur. Ik lig nog in bed en ons kleine ventje roept: “Jo opendoen, Tex is er!” Ik sta op en doe de deur open. Daar staat mijn ventje, tweeënhalf is hij nu. Klein blond en hartverscheurend mooi. Samen kruipen we nog even in bed, “Tex slapies doen,” zegt hij en hij legt zijn blonde hoofdje op mijn bovenarm.

Anne, Karel en ik wonen op een boerderij in de buurt van Castricum. Anne en ik runnen een pension met zes kamers en Karel werkt nog steeds in het bedrijf van zijn vader. Die heeft ons, onder druk van zijn vrouw, geholpen met de financiering. Karel, Anne en kleine Tex wonen in het hoofdhuis en ik in een kleine eenkamerwoning op ons terrein.

Er staan ook zes kleine blokhutten, waar onze gasten verblijven. We hebben een hoge bezettingsgraad en dus een bloeiende onderneming. Nog een jaartje of twee en we hebben de lening van Karels vader afbetaald. Zijn ouders en met name zijn vader kan niet goed wennen aan de situatie dat zijn zoon met een vrouw en een man woont, want Karel slaapt nog steeds regelmatig bij mij en dan komt Tex ons ‘s morgens wekken, voor de kleine man is dat een heel normale situatie.

“Anne en Karel willen niet trouwen, zolang het niet mogelijk is dat met mij erbij te doen”

Toch betrap ik de vader van Karel er af en toe op, dat ik hem trots zie kijken naar zijn zoon en hij zoent me inmiddels als hij langskomt. Hij gaat vooruit! Anne en ik hebben nog nooit ruzie gehad; eigenlijk is het heel klef en te vriendelijk, maar we zijn gewoon beste vrienden en net zo onlosmakelijk aan elkaar verbonden als Karel en zij. Anne en Karel willen niet trouwen zolang het niet mogelijk is dat met mij erbij te doen. Dat zal nog wel even duren, maar we zijn gelukkig,

Vrienden en buren lopen bij ons de deur niet plat, maar we zijn bij iedereen welkom en Tex is een echte hartenbreker. Hij wordt iedere ochtend lachend wakker en kan niet wachten tot hij het terrein op mag om de kippen te voeren en eieren voor het ontbijt van de gasten te rapen.

Af en toe heb ik weleens een seksueel uitstapje met iemand, maar ik heb niet de behoefte aan een verhouding, want ik houd teveel van Karel en Anne om deze situatie met een ander te delen of de balans daarin te verstoren.

Ik ben verliefd op beiden en hoop met hen oud te worden. Ik denk nog wel regelmatig terug aan hoe het allemaal begon. Hoe Karel bij mij onder de douche kwam staan en ik met mijn lul tegen zijn kont aan onder het warme water stond. En Anne ons betrapte; wat zijn we een eind gekomen met z’n drieën en wat ben ik daar blij mee.

Eerdere afleveringen kan je teruglezen door hieronder op de tag “Griekse toestanden” te klikken:

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.