Saaai…

Brabant is vreselijk. Hier gebeurt niks. Soms schijnt de zon, soms regent het en één keer per jaar verkleuren de blaadjes. De mensen praten raar. Het ruikt er naar poep en het zit vast aan België.

Er zijn drie snelwegen die van Brabant naar Holland leiden en daar staan altijd files. Brabantse cultuur is afschuwelijk met Guus Meeuwis, Vader Abraham en Carnaval.

Heel Brabant heb ik doorkruist. In Breda, Tilburg, Roosendaal en Eindhoven heb ik nooit iets opmerkelijks beleefd. Het heftigste wat me is overkomen waren een paar opmerkingen omdat ik een keer een ladder in mijn panty had.

Nee, neem dan Amsterdam. Daar zijn mensen oprecht in mij geïnteresseerd.

Bijvoorbeeld de meneer die ooit spontaan met me meeliep toen ik vanaf Oostpoort naar Carré wandelde. Hij wilde alles van mij weten, vooral mijn medische geschiedenis. Hij bood zelfs aan om mijn littekens te masseren.

Of die keer tijdens het lichtfestival, toen een vriendelijke man niet wilde dat ik kou zou vatten en mij stevig vastpakte naast Nemo om mij ‘flink op te warmen’. Ik kon goed voelen dat hij echt heel verhit was.

Dan was er ook nog het galante heerschap dat een keertje ’s avonds laat met me meeliep naar mijn auto in de parkeergarage. Hij liet mij op de meest letterlijk denkbare manier zien dat hij een échte man was. Hij vond zichzelf helemaal het type voor een transvrouw.

Ook zeer indrukwekkend is de gesprekstechniek van sommige Amsterdammers. De wijze waarop mij ooit werd uitgelegd dat de betekenis van het woord ‘homo’ niet altijd bespreekbaar is, was in één klap duidelijk. 

Daarna heb ik mijn blauwe oog nog dagenlang gekoesterd.

Het spijt me echt, maar ik begrijp zelf soms ook niet goed waarom ik nog steeds in Brabant woon.


Carine de Graaf (1961) is van beroep geluidstechnicus. In haar vrije tijd leest ze graag, luistert naar muziek en bezoekt musea. Daarnaast doet ze een deeltijdstudie psychologie. Carine heeft een transgendered achtergrond: rond 2010 is ze van man naar vrouw gegaan. Een uitgebreidere bio lees je onder haar eerste column.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.