Opnieuw een anti-LHBT-incident in Amsterdam-Oost

Gisteravond werden in Amsterdam-Oost opnieuw twee LHBT’ers aangevallen. Alex Ayoubi, recent gevlucht uit Syrië, liep in de Soerabajastraat met een van zijn vrienden, een Libanese transvrouw. Ze werden binnen vijf minuten tot drie keer toe aangevallen in dezelfde omgeving waar in april een homo-stel werd uitgescholden en bespuugd.

Eerst kregen Alex en zijn vriendin te horen dat ze privéterrein betraden, wat ze negeerden. Daarna werden ze door een man bespuugd. De derde keer kwamen twee jongens op een scooter achter hen aan, tegen de verkeersrichting in, wat Alex heeft gefilmd. Alex is van plan om vanmiddag nog naar het politiebureau te gaan.

Lees hier het bericht van Alex op facebook, dat hij bij onderstaande video postte:

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Opnieuw een anti-LHBT-incident in Amsterdam-Oost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.