Toekomst | Griekse toestanden #21

Griekse toestanden, een vervolgverhaal in 26 afleveringen. Vandaag deel 21: Johan en Karel zijn weer samen. Ze zijn op Paros waar Johan nog een laatste avond moet werken. 

Tekst: Eduard Hoekstra
Illustratie: Julia Kiryanova

Karel is moe, na een nacht en dag de liefde bedrijven en gaat met een flesje wijn op ons balkon zitten als ik naar mijn werk ga. We hebben besloten de volgende dag te vertrekken naar Naxos, een uurtje varen en toch even ergens anders. Ik ben nu al zo lang hier en ik wil met Karel samen iets nieuws ontdekken.

Het is druk vanavond en het is half een als we klaar zijn. Tot mijn stomme verbazing, maar ook verrassing komt Karel me van mijn werk halen. Als hij eraan komt lopen, stroomt mijn hart vol warmte, wat ziet hij er goed uit en wat is het toch een schat.

De eigenaar zet een flesje ouzo op tafel en een fles water en met z’n vieren drinken we het op onder begeleiding van de zang van Georgos Dalares. Onder de sterrenhemel en in de verte de klotsende zee – ik kan me geen betere avond voorstellen! Wat ben ik grenzeloos gelukkig nu. Om drie uur gaan we naar bed en vallen dronken in elkaars armen in slaap.

Katterig worden we wakker, het is bloedheet en we moeten nog met de bus naar Pariklia waar de boot over anderhalf uur vertrekt. Douchen doen we samen, we pakken de koffers en net op tijd staan we bij de bus. De boot heeft een uur vertraging en dus kunnen we in Pariklia nog even zwemmen en ontbijten. Het begin van alweer een heerlijke dag.

Als je van Paros naar Naxos vaart, passeer je het hele eiland en dus ook Naoussa kun je zien liggen. Daar heb je dan anderhalf uur over gedaan, denk ik als we langs mijn eerdere woonplaats varen. Eenmaal op dat punt van de reis kun men ook Naxos al zien liggen. De stad komt steeds dichterbij, met zijn lange boulevard en daar bovenuit een soort kasteel op een heuvel.

“Ze mist ons en wil ook wel weer eens seks met Karel”

Eenmaal aan de kade staan er mensen te wachten met grote foto’s van de appartementen die ze verhuren en soms een kaart met de locatie. Er staat een aantrekkelijke man bij, waar we als een magneet naartoe worden getrokken. Hij heeft een appartement vlakbij het strand, agios Georgos. Het kost ons veertig euro per nacht en we nemen het voor vijf nachten. We laten het appartement en het uitzicht met skype aan Anne zien. Ze is enthousiast, maar vraagt of we alsjeblieft snel thuiskomen.

Ze mist ons en wil ook wel weer eens seks met Karel. We vertellen haar over een week naar huis te komen. We gaan nog even naar het strand, waar de zee zo ondiep blijkt, dat je er vijftig meter in kan lopen en dan is je kruis nog steeds droog. Na een paar uur bakken in de zon, nemen we een flesje wijn genietend van een prachtige
zonsondergang We lopen naar ons appartement, douchen samen, een beetje zoenen en gefriemel om daarna op te drogen op ons balkon. “Wat hebben we het goed schat, heb je eigenlijk nog nagedacht over de toekomst?’ vraagt Karel.

Ik weet inmiddels wat ik wil; een pensionnetje runnen buiten de stad met een kamer of vier. Ik zal een koksopleiding willen volgen en een verkorte boekhoudopleiding. Karel is direct enthousiast, maar kopen wordt te duur, dus moeten we eens goed nadenken hoe we mijn droom kunnen realiseren. Eerst ga ik terug naar school om de benodigde papieren te halen. Karel heeft een prima baan in het bedrijf van zijn vader. Een vader die we ook nog moeten inlichten over onze hernieuwde relatie met Anne als stralend middelpunt. Maar eerst lekker eten en lol maken. Morgen zien we verder.

Volgende week: aflevering 22

Eerdere afleveringen kan je teruglezen door hieronder op de tag “Griekse toestanden” te klikken:

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.