…. Ehm ….

Ik heb ruim dertig jaar gerookt en ik ben ruim dertig jaar professioneel geluidstechnicus.

Stoppen met roken heeft wel iets weg van de manier waarop ik goed ben geworden in mijn vak: gewoon doen. Vallen en opstaan. Als het even niet lukt uithuilen en opnieuw beginnen. Trots zijn op wat je bereikt. De moed der wanhoop is óók moed. Niet-roken ervaar ik nog steeds als een geschenk aan mezelf.

Volgens een Wijs Persoon is mijn leven in de muziek ook iets wat ik aan mezelf te danken heb, al kan ik dat soms moeilijk geloven, want er waren zoveel onverwachte, wonderlijke momenten die ik in de loop der jaren heb mogen beleven bij de heerlijke samenwerking met prachtige vak-idioten en geweldige muzikanten.

Maar nu is het even heel moeilijk. Het is alweer zeven maanden sinds ik een ruimte gedeeld heb met enig levend muzikaal talent. Natuurlijk heb ik nog contact met heel veel heerlijke mensen uit de muziekwereld, maar toch is het stil. Zo stil dat ik op zoek ben naar een andere manier om mijn geld te verdienen.

Bij het UWV heb ik een aardige meneer getroffen die in een eerder leven muzikant was. Hij begrijpt me. Vandaag had ik weer een gesprek met hem. Hij had een paar goede tips en hij bevestigde dat het zonde zou zijn als al mijn ervaring, kennis en inzicht als geluidsmens zouden komen te vervallen.

Tegen het eind van het gesprek viel hij even stil. Hij aarzelde en vroeg of hij een ongemakkelijke vraag mocht stellen. Hij liet het woord ‘transgender’ vallen. Of ik misschien merk dat het mijn kans op werk verkleint?

Daar viel ik stil. Ik durf het niet te ontkennen en ik wil het niet toe geven.

Het voelt alsof ik opnieuw moet stoppen met roken.


Carine de Graaf (1961) is van beroep geluidstechnicus. In haar vrije tijd leest ze graag, luistert naar muziek en bezoekt musea. Daarnaast doet ze een deeltijdstudie psychologie. Carine heeft een transgendered achtergrond: rond 2010 is ze van man naar vrouw gegaan. Een uitgebreidere bio lees je onder haar eerste column.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “…. Ehm ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.