“Seks is enorm overrated”

In het nieuwste Winq magazine gaan hoogleraar seksuologie Ellen Laan en ik samen in gesprek met Martijn Kamphorst, chef redactie Winq, over taboes en misverstanden onder mannen die seks hebben met mannen. Tegelijkertijd proberen we fabels, mythes en onzinnigheden te tackelen.

Door Jeremy Heshof

Hier een paar van mijn uitspraken uit het interview:

“Mijn professionele leven heeft een positieve invloed gehad op mijn eigen seksleven. Gaandeweg ben ik gaan realiseren dat ik best bevoorrecht ben met mijn opvoeding, mijn ouders en mijn partner. Ik zie in mijn eigen praktijk dat seks voor sommige mannen heel heftig of lastig is.”

“Die prestatiedruk in de slaapkamer herken ik enorm bij mijn cliënten. Heel plat gezegd: je pik heeft geen aan-uitknop, hoewel veel mannen die mij bezoeken dat lijken te denken.”

“De heilige graal blijft voor veel gay mannen toch anale seks.”

“Op zijn hondjes is een nogal lastige ‘openingsdans’. Ik adviseer mannen die willen leren hoe ze geneukt kunnen worden om bovenop te gaan zitten, zodat zij kunnen bepalen hoe diep en snel er wordt gepenetreerd.”

“Vaak slaan gay mannen een stuk pubertijd over, waarin ze op laagdrempelige wijze contact kunnen maken met wat ze lekker en leuk vinden. Ze zijn veel meer bezig met de angst voor een coming-out.”

“Eenzaamheid is een enorm taboe onder gay mannen. Veel voorkomend maar niet bespreekbaar. Het kan leiden tot overmatig drugsgebruik, seks zonder intimiteit of eindeloos doortimmeren aan een lichaam dat nooit perfect genoeg is. Allemaal vluchtgedrag en verdoving om maar niet naar die pijn te hoeven kijken.”

Oorspronkelijk hadden we voor het gezamenlijke interview een uur ingepland. Goede vragen, een fijne match en openhartigheid zorgden ervoor dat we flink uitliepen. Daardoor heeft niet al het moois het uiteindelijke interview gehaald: dit vraagt, nee schreeuwt om een vervolg.

Het huidige nummer van Winq, het grootste en mooiste magazine voor de (queer) man is nog tot 23 oktober overal te koop.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.