Droom

Vannacht had ik een hele gekke droom. Het IOC had besloten om de Olympische Spelen nog voor het eind van dit jaar alsnog door te laten gaan. Men had lang vergaderd, diep nagedacht en overlegd met vele virologen.

Met de juiste aanpassingen kón het gewoon. Allerlei sporters uit de hele wereld werden uitgenodigd. Denksport is ook een sport en omdat ik goed ben met sudoku’s mocht ik meedoen. Ik reisde erheen met veel medesporters. Onderweg beluisterde ik boeiende gesprekken over veel verschillende sporten.

In Japan werden we ontvangen door een rijtje glunderende mensen. Het welkomstwoord werd ondertiteld en vertaald door gebarentolken. De aangepaste spelen zouden beter zijn dan de oude.

Daarna kregen we ons tenue. Ik kreeg een witte overall die helemaal bedrukt was met grote en kleine olympische ringen. De nieuwe regels werden uitgelegd door Koning Willem-Alexander. Hij sprak met de stem van Sander van de Pavert.

Willy vertelde dat al die verschillende sporten wel een hoop gedoe was. Hij zei dat veel sporters het behoorlijk benauwend vonden om steeds in een aparte ruimte te moeten sporten en dat ze soms zelf niet meer leken te begrijpen waar ze precies mee bezig waren. Daarom zouden we met zijn allen tegelijk onze sport gaan beoefenen in één groot stadion.

Ik keek om me heen en zag dat iedereen hetzelfde was gekleed als ik. Ranomi Kromowidjojo plukte ongemakkelijk aan haar slobberende mouwen. Epke Zonderland kreeg zijn knoopjes niet dicht, Annemiek van Vleuten was op zoek naar een broekclip en Esther Vergeer werd door officials streng toegesproken omdat haar rolstoel een overtreding was op de kledingvoorschriften.

Ik heb de rest van de droom niet afgewacht en mezelf snel wakker gemaakt. Bij het ontbijt las ik in de krant dat een wethouder in Den Haag iedereen die niet cis-hetero-gendernormatief genoemd kan worden, voortaan queer is.

Willy zou zeggen: “Van de VerKweerde kant”.

Carine de Graaf (1961) is van beroep geluidstechnicus. In haar vrije tijd leest ze graag, luistert naar muziek en bezoekt musea. Daarnaast doet ze een deeltijdstudie psychologie. Carine heeft een transgendered achtergrond: rond 2010 is ze van man naar vrouw gegaan. Een uitgebreidere bio lees je onder haar eerste column.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.